Oğuzlar-77 cevizi üreticinin yüzünü güldürdü

Çorum’un Oğuzlar ilçesinde ceviz hasadının verimli başlaması üreticilerin yüzünü güldürdü. İlçenin en önemli geçim kaynağı...

Çorum’un Oğuzlar ilçesinde ceviz hasadının verimli başlaması üreticilerin yüzünü güldürdü. İlçenin en önemli geçim kaynağı olan ceviz yine yüksek verimliliğiyle üreticisini üzmedi.
Ceviz üreticilerinden Mustafa Ayan, Türkiye ceviz üretiminin yüzde 2.5’inin Oğuzlar ilçesinde yapıldığını söyledi. 2008 yılı şubat ayı içerisinde Oğuzlar-77 adı altında üretim izni aldıklarını ve 2010 Nisan ayında bu ismi tescil ettirdiklerini belirten Ayan, hasadın oldukça bereketli geçtiğini bildirdi.
Oğuzlar-77 cevizinin en belirgin özelliği ince kabuklu, iç renginin beyaz, kendine has tat ve aroması olması. İç randımanı yüzde 55 olan Oğuzlar cevizinin pazarlama sıkıntısı da yok. Üretici 1 kilo kabuklu cevizi 10-15 TL fiyat aralığında tüccarlara satabiliyor.
Öte yandan her yıl geleneksel olarak yapılan Oğuzlar Ceviz Festivali'nin 12'ncisi 6-8 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz