OHAL üç ay daha uzatıldı

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz'aki darbe girişimi sonrası ilan edilen olağanüstü halin üç ay daha uzatılmasına karar verildiğini söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, OHAL uygulamasının üç ay daha uzatılmasına karar verildiğini söyledi.

Kurtulmuş, "Bakanlar Kurulu'nun almış olduğu kararlardan bir diğeri de, 90 günlük OHAL'in uzatılması ve 19 Ekim günü gece yarısı 01'den itibaren OHAL'in yenilenmesi kararıdır." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınan konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş "Fethullah Gülen'in iadesi için gereken dosyaların ABD'ye ulaştığını" belirtti.

Reklam
Reklam

"Türkiye, Rakka ve Musul operasyonlarında DAEŞ çıkarılırken bölgenin başka terör örgütlerine bırakılmasını kabul edemez" diyen Numan Kurtulmuş, "PYD ve YPG unsurları bu operasyonlarda asla yer almamalıdır. ABD'den PYD unsurlarının Fırat'ın doğusuna çekilmesini sağlamasını ve bu konudaki sözünü yerine getirmesini bir kere daha talep ediyoruz" diye konuştu.

'KHK yetkisi hükümete ait' Kurtulmuş "Milli Eğitim Bakanlığı 9 Ekim'e dek 20 bin yeni öğretmen alınacağını söylerken, "FETÖ ve PKK mensubu olduğu için görevden alınan veyerlerine vekil atanan 30 belediye var, ihtiyaç duyulursa terörle bağlantısı olan belediye başkanları hakkında gerekli karar alınır" dedi.

Kurtulmuş , Meclis'te kuruması planlanan Kanun Hükmünde Kararname Komisyonu konusundaki soruya da "OHAL sürecinde KHK çıkarma yetkisi OHAL kapsamında bütünüyle hükümete aittir. Diğer partilerin görüşleri varsa bunların bildirilmesi ve bu sürecin iş birliği içinde yürütülme sürecidir. Bu bir yetki devri değildir. Yetki tamamıyla hükümetin elindedir." şeklinde yanıt verdi.

Reklam
Reklam