OİB'den Oya Coşkunöz'e 'hayırlı olsun' ziyareti

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu ve yönetim kurulu üyesi Müfit Karademirler,...

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu ve yönetim kurulu üyesi Müfit Karademirler, Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) başkanlığı görevine seçilen Oya Coşkunöz Yöney’i ve BUSİAD Yönetim Kurulu'nu ziyaret ederek, Yöney’e, yeni görevinde ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulundu.

Ziyarette iyi niyet dilekleri içerisinde kurumlar arası işbirliği ele alındı. OİB ve BUSİAD olarak, bir çok ortak konuda iş ve güç birliği yapabileceklerini, bugüne kadar istenilen düzeye gelememiş ilişkileri daha ileri noktalara taşıyabileceklerini belirten OİB Başkanı Sabuncu, otomotiv kanadında bir çok ortak projeye imza atabileceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Sabuncu; Otomotiv endüstrisinde, Otomotiv Sanayi Derneği (OSD), Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) ve OİB gibi sektöre yön veren kurumların farklı şeyleri söylemeyerek, ortak hedefler doğrultusunda hareket etmeye özen gösterdiğini belirtti. Sabuncu, BUSİAD ile de sektörün sorunlarını çözmek, başta Bursa ve Türkiye ihracatını daha ileri seviyelere taşımak adına ortak mücadele göstermeleri gerektiğine işaret etti.

BUSİAD Başkanı Oya Coşkunöz Yöney de sanayicilerin sıkıntılarının çözülmesi, ihracatın artırılması ve Bursa yararına olacak her projede işbirliği içerisinde yer almaya hazır olduklarını ifade etti. Bursa adına birlik olunması gereken 2 önemli ve acil konu olduğuna işaret eden Coşkunöz Yöney, “Böylesine büyük sanayi potansiyeline sahip kentimizde, TÜYAP Fuar Merkezi ve çok önemli bir değer olan Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’ni daha etkin şekilde kullanmanın, uluslararası boyuta taşımanın yolları aranmalı. Bu projenin gerçekleşmesi kentimizin marka değerini daha da artıracaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

Otomotiv sektörünün en önemli gündem maddesi ‘yerli otomobil’in de konuşulduğu toplantıda, yerli otomobilin üretimi ile birlikte, rekabetçi fiyatı ile pazarlama stratejilerinin geliştirilerek iç piyasa yanında, ihracat durumunun ve yurt dışı bayi ağının oluşturulmasının önemi vurgulandı. Ziyaret sonunda iki taraf da birbirine plaket takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: