Ök: Siyasette kadın artık bende varım demeli

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, siyasi görüşü ne olursa olsun kadınların mutlaka herhangi bir...

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, siyasi görüşü ne olursa olsun kadınların mutlaka herhangi bir partide görev alması gerektiğini söyledi. Belediye Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen panelde, Denizli’de kadının siyasetteki ve yönetimdeki yeri tartışıldı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’ndaki panele konuşmacı olarak Başkan Yardımcısı Ök, DSP İl Başkanı Sevgi Kıyak, PAÜ Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Bölüm Müdürü Yrd. Doç. Türkan Erdoğan katıldı.
Yrd. Doç. Erdoğan istatistikî değerlendirmelerde bulunurken DSP İl Başkanı Kıyak, siyasete girmek isteyen kadının, sosyal statüsü ne olursa olsun eşinden izin almak zorunda olduğunu söyledi. Kadının sosyal alanda daha etkin olması için siyaset kurumuna adım atması gerektiğini belirten Nilgün Ök ise bugüne kadar hep seçen olduklarını, artık seçilen konumuna gelemleri gerektiğini ifade etti. Başkan Yardımcısı Ök, “Kadınların siyasetteki yeri çok zor. Siyaset deyince ilk aklımıza gelen Meclis ancak sadece böyle görmemek lazım. Kadının il teşkilatlarında, kadın kollarında, sivil toplum kuruluşlarında aktif rol alarak 'Ben de varım' demesi gerekli. İşte o zaman yönetimde söz sahibi olabiliriz.” dedi.
Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Doğan ise panelden sonra konuşmacılara teşekkür ederek plaket verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz