OKA toplantısından ilimize teknokent müjdesi

OKA Yönetim Kurulu Toplantısı'ndan İlimize Teknokent Müjdesi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu'nun Aralık ayı olağan toplantısı Vali Sabri Başköy başkanlığında, Amasya Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya; OKA Yönetim Kurulu Üyeleri Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Amasya Valisi A.Celil Öz, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantı öncesinde Vali A.Celil ÖZ’ü ziyaret eden Vali Başköy ,Valilik Şeref Defterini imzaladı.

Reklam
Reklam

Vali Sabri Başköy, toplantının açılışında yapmış olduğu konuşmada. "Kalkınma Ajansımız bölgemizde bulunan başta kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler olmak üzere ilgili tüm aktörlerin kurumsal kapasitelerinin ve rekabet yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla doğrudan faaliyet desteği ve teknik destek gibi çeşitli mali destek programları uygulayarak bölgemizi daha ileri noktalara taşımak için faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

Ajansımızın mali destek araçlarından bir olan Güdümlü proje uygulamaları kapsamında, bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi açısından önem taşıyan projelere Ajansın öncülük etmesi ve koordinasyonu üstlenmesi esastır. Güdümlü Proje kapsamda OKA tarafından yaklaşık bir yıldır yürütülen hazırlık çalışmaları sonucu projelendirme işlemleri tamamlanan “Çorum ilinde Teknoloji Bölgesi Kurulması Projesi”nin (Teknokent) fizibilite dosyası Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Toplam bütçesi 6 Milyon liraya mal olacak olan projeye, Ajansın 2012/2013 yılı bütçelerinden toplam 4,5 Milyon lira tutarında hibe verilecek olup, inşaatına en kısa sürede başlayarak bitirmeyi amaçlıyoruz. Güdümlü projelerde Ajansın azami desteği %75 oranında olması nedeniyle teknoloji bölgesi yatırım bütçesinin geri kalanı; Çorum Organize Sanayi Bölgesi, Hitit Üniversitesi, Çorum İl Özel İdaresi, Çorum Sanayi ve Ticaret Odası ile Çorum Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği tarafından karşılanacaktır.

Reklam
Reklam

Güdümlü Proje Desteği kapsamında, 2011 yılında Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan ve 29 Haziran 2011 tarihi itibari ile uygulanmaya başlanan “Samsun Fuar ve Kongre Merkezi Projesi”nin toplam maliyeti 12 milyon TL olup, bunun 7 milyon TL’lik bölümü Ajans tarafından sağlanmaktadır. Bu projeyi 2013 yılının ilk çeyreği sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. Güdümlü Proje kapsamında önümüzdeki aylarda Amasya ve Tokat illerimizde de birer tane güdümlü proje uygulaması için hazırlıkların başlatılmasını ve en kısa sürede tamamlanarak Ajansımıza ve Bakanlığa başvurulmasını bekliyoruz. Bu güdümlü projeler ile bölgemizin gelişmesi için yapılan çalışmaların daha büyük bir ivme kazanacağına inanıyoruz." dedi.

2012 yılı boyunca uygulamakta olan doğrudan faaliyet desteği, teknik destek programı, güdümlü projeler ile beraber mali destek programlarının uygulama süreçleri ve ilerleme raporlarının ele alındığı, OKA Yönetim Kurulu toplantısı , diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ve karşılıklı yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz