OKA Yönetim Kurulu Tokat'ta Toplandı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulunun Mayıs ayı toplantısı, Vali Mustafa Taşkesen'in ev sahipliğinde yapıldı. 

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulunun Mayıs ayı toplantısı, Vali Mustafa Taşkesen'in ev sahipliğinde yapıldı. Tokat OKA Yatırım Destek Ofisi salonundaki toplantının açılışında konuşan Taşkesen, Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı ve KOBİ'lere Yönelik Yenilikçi Yaklaşımlar Mali Destek Programının masa yatırıldığını söyledi. Projelerle ilgili teklif çağrıları ve değerlendirmelerin bittiğini belirten Taşkesen, "Bugün nihayete erecek. Özellikle yenilenebilir enerjide toplam 28 proje talebi oldu. Bu 28 projeden 4 adedi Amasya, 5 adedi Çorum, 8 adedi Samsun ve 11 adedi Tokat iline aittir. Aslında daha fazla kaynak aktardık ama o kaynağı dolduran yeterli proje gelmedi. Bu başvurularda Tokat birinci" dedi. Taşkesen, KOBİ'lere Yönelik Yenilikçi Yaklaşımlar Mali Destek Programında da 95 adet proje başvurusu olduğunu ve bunların değerlendirildiğini belirtti. Bölgesel İnovasyon Yarışması ve Proje Pazarı etkinliğinin Tokat'ta açılacağını ifade eden Taşkesen, "Yenilikçi projelere, katma değer sağlayan projelere seçildi. 489 projeden 80 proje başarılı bulundu. 4 Haziran'da Tokat'ta açılışını yapacağız, sergileyeceğiz. Bu 4 vilayetten vatandaşlarımızı, hemşehrilerimizi davet ediyorum" diye konuştu. Toplantıya, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Çorum Valisi Sabri Başköy, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: