Oka’dan Proje Çağrısı

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Şubat ayı Encümen Toplantısı Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nda (OKA) yapıldı.OKA Yönetim...

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Şubat ayı Encümen Toplantısı Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nda (OKA) yapıldı.

OKA Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı bu yıl Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un yaptığı toplantıya Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Çorum Valisi Sabri Başköy, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Samsun İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, Çorum İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Eker, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, Hitit Üniversitesi Rektörü, Kalkınma Kurulu Başkanı Prof.Dr. Reha Metin Alkan ve OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen katıldı.

Reklam
Reklam

2013 yılında OKA’nın proje çağrısına çıktığını belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Bununla ilgili çalışmalarda kamuoyuyla paylaşıldı. Son başvuru tarihi 4 Mart 2013 tarihidir. Bu çağrılara proje sunacak olan kurum ve tüzel kişiler mutlaka süresinden önce başvurularını gerçekleştirmek durumundalar. 4 Mart 2013 tarihi saat 17.01’de bile gelse ajansımızın kuralları gereği bu başvuruları kabul edemiyoruz” dedi.

OKA’nın destekleyeceği projeler hakkında bilgi veren Vali Aksoy, “Bu yıl 6 milyon liralı bütçeli dezavantajlı gruplara yönelik küçük ölçekli altyapı mali destek programı var. Diğer 2 milyon liralık programda dezavantajlı gruplara yönelik sosyal içerme mali destek programları var. Özellikle 2013 yılında öngörülen ajansımızın mali destek programları dezavantajlı gruplarımızı hedef alan bir programdır. Bu kapsamda özellikle TR 83 Bölgesi’nde bu konuda çalışma yapan bütün kurum ve kuruluşlarımızın, gerek küçük ölçekli altyapı projelerine gerekse sosyal içerme projelerine önem vermelerini ve bu konuda başvuruları yapmalarını bekliyoruz. Ne kadar çok başvuru olursa içersinden bağımsız değerlendirici uzmanlarımız tarafından yapılacak değerlendirmeler sonrasında projeyi kazanmayı hak edenleri yönetim kurulumuz belirleyecek” diye konuştu.

Reklam
Reklam

TR 83 Bölgesi’nin gelişmesi için uygulanan bir başka destek aracı olan Doğrudan Faaliyet Desteği hakkında da bilgi veren Vali Aksoy, “2013 yılında toplam hibe bütçesi 500 bin lira olan bu program kapsamında bölgemizin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına ve bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesi amacıyla acil tedbirlerin alınmasına yönelik kritik öneme haiz araştırma ve planlama çalışmaları ile bölgemizin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini geliştirmeye yönelik iş geliştirme merkezleri, teknoloji geliştirme merkezleri, teknoparklar gibi kuruluşların ve bunların tesislerinin kurulması amacıyla yapılacak fizibilite benzeri ön çalışmalar desteklenecektir. Doğrudan Faaliyet Desteği Programı’nda proje başına verilen ajans desteği azami 75 bin liradır. Diğer bir proje desteği ise Teknik Destek Programı’dır. 2013 yılında toplam hibe bütçesi 350 bin lira civarındadır. Bunda da en üst limit 15 bin liradır. Bu konularda ihtiyaç duyan kurumlarımız ve ilgililer başvuruları yapıldığında yönetim kurulumuzda bunlar değerlendirilecek ve karara bağlanacaktır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz