Okan: ''Şampiyonluk için hala şansımız var''

Galatasaraylı futbolcular Okan, Sabri ve Arda, Özel Sultan Fatih Eğitim Kurumları'nın düzenlediği panele katılarak öğrencilerin sorularını yanıtladılar.

Fatih Draman'daki okulda öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılanan futbolculardan Okan, "Adnan Polat, 20.45'te şampiyonuz demişti, bu sene de şampiyon olabilecek misiniz" sorusu üzerine, "Şampiyonluk gelebilir, önümüzde 6 maç var. Her şey olabilir" yanıtını verdi.

Okan, hiçbir deplasmandan çekinmediklerini belirtirken, Beşiktaş maçlarında fazla baskı yaşamadığını, futbol hayatında en güzel golünü milli takımda Danimarka'ya attığını söyledi.

Reklam
Reklam

Okan, futbolda Türkiye ile Avrupa arasında çok fazla fark olmadığını ifade ederek, "Avrupa ile çok fazla fark yok. Yetenek olarak biz de onlar kadar iyiyiz. Orada anlayış farklılığı var, daha rahatlar. Üstlerinde çok fazla baskı yok. Türkiye'de en büyük problem insanların baskı altında olmaları. Böyle olunca insanlar istediklerini çok fazla yapamıyorlar. Ekonominin orada daha iyi olması farkı oluşturuyor" diye konuştu.

Okan, "Aurelio'nun milli takımda oynamasını nasıl değerlendiyorsunuz" sorusuna da "Devletimiz onu Türk vatandaşı yaptı. Saygıyla karşılarız" dedi.

-ARDA: "HOCAMIZIN TERCİHİNDEN MEMNUNUM"-
Arda, bir öğrencinin "Genç yetenek Carrusca'nın oynamamasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine, "Bu hocanın sistemiyle alakalı. Hoca kendi sistemini kurar ve futbolcuları tercih eder. Hoca böyle tercih ediyor. Tercihten memnunum" dedi.

Öğrencilerin, "Arda abi Fenerbahçe'ye gelmek ister misiniz" şeklindeki sorusunu öğretmenler geçiştirirken, futbolcu olmak isteyen bir öğrenciye ise "Okul ve sporu bir arada götürmek en güzeli. Futbolculuğun ve sporculuğun zor olduğunu düşünüyorum, ama öncelikle okulunu düşünmeni isterim" diye öğüt verdi.

Reklam
Reklam

Kendisinin de İstanbul Üniversitesi Spor Akademisi'nde öğrenci olduğunu belirten Arda, "Çocukluğumdan beri futbolu seviyordum, ama derslerimi de bırakmadım. Futbol ekstraydı, ilerledikçe meslek edindim. Futbolcu olduğum için çok mutlu oldum" şeklinde konuştu.

Arda, Galatasaray alt yapısında bir çok gelecek vadedecek oyuncu bulunduğunu dile getirerek, "Kiralık gitmiş çok yetenekli arkadaşlarımız var. PAF Takımı'nda da Harun Temur, Erhan ve Mehmet Düz var" dedi.

"Avrupa'ya gidecek misin?' sorusu karşısında sözlerini tekrarlayan Arda, "Galatasaray'ın futbolcusuyum. Kulübüm isterse seve seve takımımda oynarım ve benim hayalimdi. Kimse yanlış anlamasın, ancak ileri yıllarda, kulübümün de uygun gördüğü şartlarda Avrupa'ya gitmek isterim. Gideceğim zaman Newcastle United'da Emre abinin yanında oynamak isterim" diye konuştu.

Arda, yabancı futbolcuları kendisine örnek almadığını belirtirken, Emre Belözoğlu'nu örnek aldığını söyledi.

"Hangi özellikleriniz olmasını isterdiniz" sorusunu Arda, "Şut özelliğimin olmasını ve daha süratli olmayı isterdim, ama yeteneklerimden memnunum" diye yanıtladı.

Reklam
Reklam

-SABRİ: "BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDEYİZ "-
Panele katılan futbolculardan Sabri, takımdaki futbolcularla aralarının çok iyi olduğunu belirterek, "Birlik ve beraberlik içindeyiz, bunu herkes görüyor. Takımda herkes birbirini seviyor, sayıyor" dedi.

Sabri, takımda birçok mevkide oynadığını, ancak en çok orta sahanın sağında oynamaktan hoşlandığını söyledi. Fenerbahçe derbilerinin istatistiklere göre dünyanın önemli derbilerinden biri olduğunu savunan Sabri, o maçlara özellikle konsantre olduklarını söyledi.