Okçuların Hedefinde Bu Kez Dünya Şampiyonası Var

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, bu yıl Antalya'da düzenlenecek dünya şampiyonasında derece elde etmeyi istediklerini bildirdi.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, bu yıl Antalya'da düzenlenecek dünya şampiyonasında derece elde etmeyi istediklerini bildirdi.

Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'da yapılan Uluslararası 4. Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Okçuluk Yarışması'nın, bu yıl uluslararası alana taşındığını söyledi. Dünyanın birçok ülkesinde hava şartlarının okçuların çalışması için uygun olmadığını anlatan Topaloğlu, bu nedenle bazı ülkelerin takımlarının hazırlıklarını Antalya'da sürdürdüklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Topaloğlu, Uluslararası 4. Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Okçuluk Yarışması'nda oyuncuların performanslarını, eksiklerini gördüklerini, milli takım kadrosunun oluşturulması açısından iyi bir deneme süreci geçirdiklerini ifade etti.

Milli takım kadrosuna dahil edilen sporcuların Antalya'da 8 Nisan'a kadar kamp yapacaklarını bildiren Topaloğlu, "Okçuluk açısından güzel bir havaya sahip Antalya'da Akdeniz Oyunları'nın çalışmalarını yapmak istiyoruz. Ancak öncesinde uluslararası bir yarışmamız daha olacak. 55 ülkeden 500 civarında sporcuyu ağırlayacağız. 29 Ekim-6 Eylül tarihlerinde Büyükler Açıkhava Dünya Şampiyonası Antalya'da yapılacak. Uluslararası Okçuluk Federasyonu Genel Kurulu da 27 ve 28 Eylül'de Antalya'da gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Geçen yıla oranla bu yıl hem takım hem de bireysel müsabakalarda puanlarının arttığını kaydeden Topaloğlu, bir milli sporcularının Avrupa'da yapılan salon yarışlarında Avrupa ikinciliği elde ettiğini ve bunun kendilerini umutlandırdığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Türkiye'yi Akdeniz oyunları ve dünya şampiyonasında en iyi şekilde temsil etmek için gayret göstereceklerini vurgulayan Topaloğlu, "Bu yıl Antalya'da düzenlenecek dünya şampiyonasında derece elde etmek istiyoruz" dedi.

Muhabir: Yusuf Karadağ / Güç Gönel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: