Okçuluk Şampiyonası Edirne’de Düzenlenecek

Türkiye Okçuluk şampiyonasının ikincisi Edirne’de düzenlenecek.Edirne’de yapılacak olan Türkiye Okçuluk Şampiyonasının ismi Edirne’ye özgü olarak...

Türkiye Okçuluk şampiyonasının ikincisi Edirne’de düzenlenecek.

Edirne’de yapılacak olan Türkiye Okçuluk Şampiyonasının ismi Edirne’ye özgü olarak Fatih Sultan Mehmet Kupası olarak düzenlenecek. 25 Kasım Stadyumunda düzenlenecek olan şampiyonaya 30 ilden sporcunun katılacak. Şampiyonaya 26, 27, 28 Nisan tarihlerinde, klasik yay ve makaralı yay olarak 2 branşta 4 kategoride yapılacak.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi İhsan Gemalmaz, şampiyonanın Edirne’de yapılması bölgemizin tanıtımı açısından olumlu olacağını söyledi. Bu yarışmanın Edirne’de düzenlenmesinden ötürü isminin de Fatih Sultan Mehmet Kupası olarak anılacağını kaydeden Gemalmaz, Dünya Olimpiyat Komitesi üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener’in katılması için davetiye gönderdik, ama kendisinin başka bir yerde olacağından dolayı aramızda bulunamayacak. Edirne’de yapılacak şampiyonanın ardından Akdeniz oyunlarında yarışacak olan sporcular başarılarına göre milli takıma davet edilecek. Edirne’de yapılacak olan şampiyonada daha önceki yarışmada ilk 32’ye giren sporcular katılabiliyor. Burada yarışacak olan sporcuların başarı grafikleri yüksek olan sporcular katılabilecek” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Okçuluk Edirne İl Temsilcisi Hakan Sugetiren de şampiyonanın Edirne’de yapılmasının kent açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Edirne’nin tanıtımının da olacağı bir şampiyonaya olacağını düşünüyorum. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelecek olan sporcularla 3 gün boyunca sürecek bir turnuvanın ilimizde yapılması hepimizi heyecanlandırıyor. Toplamda 130 sporcunun katılacağı Fatih Sultan Mehmet Kupasına, 30 farklı ilden katılımlar olacak. Şampiyonada 26 Nisan’da teknik heyet toplantısı ve malzeme kontrolü yapılacak. Toplantı Margi otelde düzenlenecek. 27 Nisan’da elemeler yapılacak. Son gün olan 28 Nisan’da da final musabakaları düzenlenecek” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: