Okitsu Mandalinası Gazipaşa’da

Antalya'nın Gazipaşa İlçe Ziraat Odası, çiftçiye ucuz fidan dağıtmak için fidan satış ve dağıtım merkezi...

Antalya'nın Gazipaşa İlçe Ziraat Odası, çiftçiye ucuz fidan dağıtmak için fidan satış ve dağıtım merkezi kurdu.

Manavlar Çarşısı karşısında kurulan Ziraat Odası fidan satış merkezinde çiftçinin ihtiyacı olan her türlü meyve fidanı bulunuyor. Şu anda zeytin ve narenciye fidanlarının uygun fiyatta satışlarına başlandığını belirten Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cılız, ilçede yetişebilecek fidanları çiftçiye en uygun fiyattan satacaklarını söyledi. Cılız, “Ziraat Odası olarak çiftçimizin kalkınması için ilçemizde olabilecek en verimli meyveleri tespit ettik ve fidanları getirmeye başladık. Şu anda yağlık çeşit 10 bin zeytin fidanı geldi ve dağıtımı başladı. 5 bin sertifikalı narenciye fidanı görüşmeleri yapıldı ve bin 200 adeti dağıtım merkezimize geldi. Sahilden başlayıp 1800 rakıma kadar olan bölgelerde olabilecek 5 bin adet değişik ceviz çeşitleri ile ilgili bağlantımız yapıldı. Ayrıca bölgemizde süper kalite yetişen kivi çeşitlerinden bin adet kivi fidanı birkaç güne kadar satış merkezimizde olacak. Ayrıca çiftimizin istekleri doğrultusunda tüplü olmak kaydı ile Amerikan bademi fidanı görüşmelerimiz sürüyor. Amacımız en verimli meyve çeşitlerini çiftçimize uygun fiyatlarla sunmak” dedi.

Reklam
Reklam

ÇİFTÇİ OKİTSU MANDALİNASI İLE TANIŞACAK

Ziraat Odası Başkanı Cılız, anavatanı Japonya olan okitsu cinsi mandalina fidanı getirterek ilçede üretiminin yapılmasını sağlayacaklarını da belirtti. Cılız, “Gazipaşa çiftçisi ilk kez Japon mandalinası olarak bilinen okitsu cinsi mandalina ile tanışacak. Yaptığımız araştırmalara göre bu mandalina çeşidi hem verim hem de kalite bakımından oldukça iyi bir çeşit. Erken yetişiyor ve yurt dışına ihraç ediliyor. Pazar problemi yok. Edindiğimiz bilgilere göre bu cinsten memnun olan Mersin bölgesi çiftçileri bol miktarda okitsu mandalina bahçesi kuruyor. İyi bakımlı bir okitsu mandalina bahçesinde 2 yaşından itibaren meyve vermeye başlıyor. Ağaç başına 5 kilo ile başlayan meyve verimi 7-8 yaşını bulunca 170-240 kilograma kadar verdiğini bahçesi olanlar söylüyor. Benim çiftçim böyle verimli bir türden neden yararlanmasın. Bu çeşidi satış merkezimize getirdik, satışı başladı” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: