Okmeydanı'ndaki Operasyona Ilişkin 2 Kişi Tutuklandı, 13 Kişi Mahkemede

İSTANBUL Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin perşembe günü Okmeydanı'nda gerçekleştirdiği ve DHKP-C terör örgütüne yönelik olduğu belirtilen operasyonda gözaltına alınan 24

İSTANBUL Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin perşembe günü Okmeydanı'nda gerçekleştirdiği ve DHKP-C terör örgütüne yönelik olduğu belirtilen operasyonda gözaltına alınan 24 kişinin emniyet müdürlüğündeki işlemleri sabah saatlerinde tamamlandı. Şüpheliler, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüphelilerin ifadelerini 4 savcı aldı. Yaşları 18'den küçük 5 şüpheliden ikisi "Terör örgütüne üye olma" gerekçesiyle tutuklandı. 18 yaşından küçük şüphelilerden birine adli kontrol uygulaması konulurken diğerleri ise serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

13 KİŞİ MAHKEMEYE SEVKEDİLDİ
Yaşları 18'den büyük 19 şüpheliden aralarında İdil Kültür Merkezi'nde gözaltına alınan İngiliz vatandaşı S.S.K'nin de bulunduğu 7 kişi "tutuklama", 6 kişi ise "adli kontrol" talebiyle mahkemeye sevk edildi. Diğer kişiler ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilere atılı suçlama "Terör örgütüne üye olma".

İNGİLİZ VATANDAŞINA DA TUTUKLAMA İSTEMİ
İdil Kültür Merkezi'nde gözaltına alınan İngiliz vatandaşı S.S.K. 2014 yılında da sosyalist bir proje hakkında düzenlenen seminerde tercümanlık yapmak için de bulunduğunu belirttiği öğrenilen S.S.K'nın, "Ben sosyalist bir dünya görüşüne sahip olduğum için bu yönde yapılan sempozyumlardan haberim oluyor. Şubat ayında İstanbul'a geldim o tarihten beri de buradayım. En son 2 Nisan tarihinde daha önce de birkaç kez gitmiş olduğum İdil Kültür Merkezi'ne gittim. Buraya gitmemin sebebi uyumaktı. Tam uykuya dalacaktım, dışardan sesler geldi. Polisler beni ve içerde bulunan 4 kişiyi gözaltına aldı. Polisin elinde otomatik tabanca gördüm, bir an öldürüleceğimi de düşündüm. Bir kaos yaşandı. Bana ve arkadaşlarıma vurdular. Sonrasında emniyet müdürlüğüne götürüldük. Türkiye'de tek katıldığım gösteri 2011 yılında Galatasaray Lisesi önünde hapishanede öldürülen tutuklularla ilgili yapılan gösteridir. DHKP-C örgütüyle herhangi bağım yoktur, bu örgütten kimseyi tanımıyorum. Benim herhangi bir ülkenin istihbarat örgütüyle de ilgim yoktur. Üzerime atılı DHKP-C örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmiyorum" dediği öğrenildi. Savcılık sorgusunda avukatının S.S.K. hakkında basında çıkan ajan iddialarını reddettiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: