Öksüzkaya: İşsizliğin en önemli sebebi yeteri kadar eğitim alınamamasıdır

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Türkiye’de işsizlik oranlarının tek haneli rakamlara düştüğünü ama bunun...

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Türkiye’de işsizlik oranlarının tek haneli rakamlara düştüğünü ama bunun daha da düşmesi gerektiğini belirtti. Öksüzkaya, “İşsizliğin baş sebeplerinden birisi iş gücüne katılan insanların yeterli ve gerekli eğitimleri alamamasıdır.” dedi.
Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Seyyid Burhaneddin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde Avrupa Birliği hibe destekli 'Gençlerin Sektörde İstihdamı Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi’nin (GESİDAR) açılışını yaptı. Açılışa, Uluslararası Ticaret Danışmanları ve Eğitmenleri Derneği Başkan Yardımcısı ve Projesi Üyesi İlker Acar, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Okul Müdürü Metin Tokmak, öğretmenler ve kursiyerlerle sanayiciler katıldı.
Okul Müdürü Metin Tokmak, açılış töreninde yaptığı konuşmada, merkezle ilgili kısa bilgi verdi. Daha sonra, Öksüzkaya ve davetliler merkezin açılışını yaptı. Açılış sonrasında konuşan Milletvekili Öksüzkaya, Türkiye genelinde sanayicinin nitelikleri konusunda uzman ve eğitim almış personele ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.
Nitelikli eleman konusunda ciddi sıkıntılar tespit edildiğini belirten Öksüzkaya, "İşsizliğin baş sebeplerinden birisi iş gücüne katılan insanların yeterli ve gerekli eğitimleri alamaması olarak da biliniyordu. Bu konuda sıkıntılar vardı. Bunlar tespit edilince, insanlarımızın eğitimi ile ilgili çalışmalara başlandı. Avrupa Birliği Projesi ile sanayi odası, iş dünyasının proje ortakları olarak nitelikli iş gücünün yetişmesi sağlanıyor. Bizim organize sanayi bölgesinde, iş dünyamızda genellikle nitelikli işgücü sıkıntısı yaşanıyor. Şu anda 2011 Nisan ayı verilerine göre, Türkiye'de işsizlik oranları yüzde 9.9 indi. Bu, 2009 yılında yüzde 16’lara kadar çıkmıştı. İlk defa işsizlerin sayısı bu dönemde 3 milyonun altına indi. Bunların eğitilmesi çok önemlidir. Bu konuda katkı sağlayanlar ve projenin hazırlanmasına destek verenler için teşekkür ediyoruz. Merkezin ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum.” diye konuştu.
Ahmet Öksüzkaya, merkezi gezerken, burada yapılan çalışmalarla ilgili proje koordinatörü ve aynı zamanda okul öğretmeni Alpaslan Küçükgöze’den bilgi aldı. Küçükgöze, proje kapsamında grup eğitimleri verdiklerini belirterek, “Meslek lisesi ve düz lise mezunu gençlere merkezimizde eğitim veriliyor. Seviyelerine göre eğitimlerimiz var. Gerektiğinde ders saati artırılıyor. Bilgisayar programları ile ilgili eğitimler veriliyor. CNC tezgahlarla ilgili programlara ve tezgahların kullanımı ile ilgili ciddi eğitim veriliyor. Uygulamalı eğitimlerimiz var. Eğitim sonrasında gençlerimize uygulamalı olarak bilgiler aktarılıyor. Şu anda üçüncü grup eğitimini aldı. 15 Ağustos tarihinde son grubun eğitimi bitecek. Toplamda 40 kişi. Ama bu proje sürdürülebilir özellikte. Sürekli devam edecek. Merkezde 16 bilgisayar var. Lisanslı programlar kullanılıyor. Programların 2011 versiyonları kullanılıyor. Burada gençlerimiz aktif olarak eğitim alıyor. Sonrasında iş bulabiliyorlar.” dedi.
Merkezin açılışının ardından, İstihdam Garantili Denizyıldızları Projesi kapsamında, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonu’nda “İşverenin İstihdam Motivasyonunu Destekleme” konulu çalıştay hakkında bilgi verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz