Öksüzkaya'dan, İngiltere'ye Çalışma Ziyareti

Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve üyeleri ile birlikte İngiltere'ye...

Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve üyeleri ile birlikte İngiltere'ye çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Dünya Bankası ile birlikte yürütmekte olduğu "Bütçenin Yasama Sürecinin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında İngiltere’ye giden AK Parti Kayseri Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Ahmet Öksüzkaya, ziyaret çerçevesinde sırası ile İngiltere Sayıştayı, Hazine Komisyonu, Kamu Hesapları Komisyonu, Bütçe Sorumluluk Ofisi, Maliye Bakanlığı, Dışişleri Komisyonu ve Yunus Emre Kültür Merkezi’ni ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Ziyaretin çok olumlu geçtiğini ifade eden Öksüzkaya “İngiltere ziyaretimizde İngiliz parlamentosu ve İngiliz hükümet yapısına ilişkin bilgiler aldık. İngiltere Ulusal Denetim Ofisinde, Ekonomik Sorumluluk Ofisinde, Kamu Hesapları Komitesinde üst düzey yetkililerle görüşmeler yaptık ve fikir alışverişinde bulunduk. İngiltere Hazine Birimi Türkiye karşılığı olan Maliye Bakanlığında yaptığımız temaslarda, bütçelerine ilişkin görüş alışverişinde bulunduk, ayrıca yetkililerle görüşmeler yaparak bütçenin hazırlık sürecine ve işleyişine ilişkin karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunduk. TBMM ve Plan ve Bütçe Komisyonu olarak Bütçe sürecinin güçlendirilmesi ve daha etkin denetimi konusunda İngiltere örneğini inceledik” dedi.

Kayseri Milletvekili Öksüzkaya, “Bu ziyaretle sözcüsü olduğum Plan ve Bütçe Komisyonunun Meclis'in bütçe hazırlığı ve denetiminde etkinliğinin daha da artırılması gerektiği sonucuna varıldığını” ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: