Oktay Vural: Arınç'ın yaklaşım tarzını çok yakışıksız gördüm

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, şike tartışmasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın değerlendirmelerini devlet yönetim geleneği...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, şike tartışmasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın değerlendirmelerini devlet yönetim geleneği ile bağdaştıramadığını söyledi. Cumhurbaşkanı seçiminin 2012’de mi 2014’de mi yapılacağı konusunda tahminler yapıldığını belirten Vural, "Şimdi herkes post peşinde, bu tür mücadelelerin tartışmaların yaşandığı bir dönemi hep beraber birlikte göreceğiz." dedi.
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Oktay Vural, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevapladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yasa tekrar geldiğinde Anayasa’ya aykırılık görüyorsa Anayasa Mahkemesine götürme imkanı olacağını ifade eden Vural, şöyle devam etti: "Şike ile mücadele edilmesini, sonuna kadar gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Şike ile ilgili sportif alanda da gerekli adımların atılması gerektiğini düşünüyoruz. Ama bu konuda Meclis’in aldığı karar var."
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı yasa TBMM Genel Kurulu’nda görüşülürken hükümet sıralarında oturmaya davet eden Vural, "Cesareti varsa, ‘Kanun görüşülürken, hükümet adına oturacağım ve hayır diyeceğim.’ diye söylesin. Kendi partisindeki iradeyi fasulyeden görüyor, sivrisinek gibi görüyor. Yaklaşım tarzını çok yakışıksız gördüm." diye konuştu.
‘Git gelleri değerlendirmek gerekir.’ diyen Vural, şöyle devam etti: "Grup başkanvekilleri olarak böyle bir konunun geçmesi konusunda inisiyatif aldıklarını ifade etti. MHP arkasında olduğunu ifade etti. Git gelleri değerlendirmek gerekiyor. Sırça köşklerle ilgili mücadeleler başladı mı? Bunlar nelerdir? Yakışıksız görüyorum. Bu konuda AK Parti grubunun bir iradesi varken, hükümetten Bülent Arınç’ın çıkması bu konuda devreye girmesi bunu yok sayması bu devlet yönetimi açısından sağlıklı bir davranış şekli değildir." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz