Oktay Vural'dan ÖTV zamlarına sınavlı tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, ÖTV artışını eleştirdi. Meclis'te basın toplantısı...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, ÖTV artışını eleştirdi.
Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Vural, bir zarfın içinden kağıt çıkartarak, "Bugün sınav yapıyoruz" dedi. İlk soruda, "Son yapılan zamlar için uydurulan sebepler ve bu sebepleri ifade edenler önermelerinin hangisi doğrudur" diye soran Vural, "A- Gelir elde etmek için - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, B- Yunanistan'dan kriz gelmesin - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, C- Sağlığa zararlı olduğu için - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, D- Daha az tüketilmesi için - Başbakan Tayyip Erdoğan, E- Zenginden alıp fakire vermek için - Başbakan Tayyip Erdoğan, F - Eşeği sağlam kazığa bağlamak için - Başbakan Tayyip Erdoğan, G- Yukarıdaki seçeneklerin hepsi."
ÖTV artışı için 'güncelleme mi, zam mı' diye soran Vural, 'Güncelleme' diyenlere "Formatlanmadığınıza şükredin." cevabını verdi. Basın toplantısında çok sayıda benzer soru yönelten Vural, sınav sonucunu "Bu yıl da zor geçecek" şeklinde açıkladı.
Doğalgaza yapılan yüzde 14 zamma karşın asgari ücrete yüzde 5 zam yapıldığını hatırlatan Vural, Başbakan'ın 'çalışanları enflasyona ezdirmedik' açıklamasını eleştirerek, "Başbakan'a göre yüzde 5, yüzde 14'ten büyük." ifadesini kullandı.
Vural, etle ilgili artış yapılmasını ise obezite ile mücadele olarak açıklanmasına şaşırılmaması gerektiğini söyledi. Fiyatlara gelince güncelleme, çalışanların maaşına gelince formatlanma yapıldığını söyleyen Vural, "Emekliye intibakı niye güncellemiyorsunuz, memura zammı neden güncellemiyorsunuz?" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz