Oktay'ın Ölümüyle Ilgili Davada Avukat, Halil K.'nın Tutuklanmasını Istedi

Emniyet Genel Müdürlüğü eski Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın şüpheli ölümü ile ilgili hazırlanan...

Emniyet Genel Müdürlüğü eski Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın şüpheli ölümü ile ilgili hazırlanan iddianamede 'adam öldürmek'le suçlanan Halil K.'nın tutuklanması istendi. Oktay'ın avukatı Şenol Özel, Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği başvuru dilekçesinde Halil K.'nın 'can güvenliği' göz önüne alınarak tutuklanmasını talep etti. Davanın ilk duruşması 18 Temmuz 2012 tarihinde görülecek.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Düzgün tarafından hazırlanan ve Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Behçet Oktay'ın ölümü sırasında yanında bulunan Halil K., 'adam öldürmek'le suçlanıyordu. Behçet Oktay'ın avukatı Şenol Özel, Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği dilekçede, "Suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suçun oluş şekli, ileride suçta örgüt varlığının ortaya çıkabilecek olması sebebiyle CMK 100 ve devam maddelerince tutuklanmanın her türlü tedbir olduğu da düşünülerek sanığın en azından can güvenliği de göz önüne alınarak Halil. K.'nın tutuklanmasını talep ediyoruz." dedi. Mahkeme, avukat Özel'in talebini değerlendirip Halil. K.'nın tutuklu mu yoksa tutuksuz mu yargılanacağına karar verecek.

Reklam
Reklam

Öte yandan Behçet Oktay'ın kardeşi Şule Oktay da davaya katılma talebinde bulundu. Mahkemeye avukatı aracılığıyla başvuru yapan Şule Oktay, dosya kapsamında yapılan yargılamada, sanığın üzerine atılı eylemden dolayı zarar gördüğünü belirterek, "Zarar görmeye devam etmekteyim. Bu itibarla, suçtan zarar görmüş olmam nedeniyle katılma talebinde bulunmak zorunluluğum doğdu." dedi.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Düzgün tarafından hazırlanan iddianamede Oktay'ın ölümü sırasında yanında bulunan Halil K. isimli şahıs 'adam öldürmek'le suçlanıyor. Oktay, 25 Şubat 2009 tarihinde Ankara Dikmen'de park halindeki aracında ateşli silahla yaralanması sonucu hayatını kaybetmişti.

Ateşli silahların kullanıldığı olaylarda, silahı kullanan veya kullanması muhtemel kişi veya kişilerin her iki eli üzerinde yapılan atış artığı arama ve tespit etme işlemine 'El Svabı' deniyor. İddianamede Behçet Oktay'ın sağ ve sol el üstü svaplarında atış artıkları tespit edildi; sağ ve sol el içi svaplarında atış artıklarına rastlanmadığı belirtiliyor. Olay sırasında Oktay'ın yanında bulunan Halil K.'nın ise sağ ve sol el içi svaplarında atış artıkları belirlenirken; sağ ve sol el üstü svaplarında atış artıkları bulunamadığı ifade ediliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: