Ökten: CHP aynı rolü üstlendi

Ökten Gezi Parkı olaylarında sosyal medyadan yapılan paylaşımlarla Menderes’in idam sürecinde yaşananlarda CHP’nin aynı rolü üstlendiğini iddia etti.

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten Gezi Parkı olaylarında sosyal medyadan yapılan paylaşımlarla Adnan Menderes’in idam sürecinde yaşananlarda CHP’nin aynı rolü üstlendiğini iddia etti.

Ökten partisinin merkez ilçe danışma kurulu toplantısında yaptığı konuşmada Ak Parti’nin 10 yıldır ülkenin demokrasisinin ileriye koşması için hizmetlerine devam ettiğini hizmetlerin büyümesi ile beraber Ak Parti’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de bazı düşmanları olduğunu söyledi. Gezi Parkı olayları ile birlikte başlayan süreçte CHP’yi ser dille eleştiren Ökten “Çok büyük bir tezgahın içerisinde sosyal medyada çok paylaşım yapıldı ve bunların birkaç gün içerisinde sahte paylaşımlar olduğu ortaya çıktı. Bu sahtecilik üzerinden de halkı sokağa dökmek istediler. Aydın’da da CHP, parti mesajları ile halkı sokağa dökmek istedi. Ancak kendi yandaşları ile meydana indiler. Arkalarına sığındıkları söylemlerin hepsi boş çıktı” dedi.

Reklam
Reklam

Asıl sebep muhalefet partileri

Gezi olaylarında sokağa düşen halkın asıl sebebinin Türkiye’deki muhalefet partileri olduğunu savunan Ökten “Ak Parti milletten aldığı temsil yetkisini iradesini yine bu milletin emrinde kullanıyor ve hizmetlerini sürdürüyor. Ancak milletten aldığı yetki ile muhalefet olan partiler mecliste yapamadıkları muhalefeti halkın sokağa inmesinde çare arayarak onları desteklemek suretiyle ‘Acaba bu da tutar mı’ dediler. CHP milletvekili ‘Artık orduda darbe yapacak komutanlar kalmadı’ diyordu. Bundan sonraki tek çarenin sandıkta olduğunu fark ettiler. Ama baktılar sandıkta da kurtuluş yok tek çaremiz sokakta dediler. Ve bazı yerlerde halkı sokağa dökmek suretiyle Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Ak Parti hükümetinin düşeceğini zannettiler” dedi.

Bunlardan başbakan olmaz

Yapılan demokratik seçimle seçmenin yüzde 50 oyunu alarak iktidara geldiğini dile getiren Ökten “Eğer Ak Partiyi göndermek istiyorlarsa sabredecekler. Seçimlerde çıkacaklar halkın karşısına kendilerini anlatacaklar. Halk bunlara itibar ederse iktidarı verir. Ama yalancıdan Başbakan olmaz diyorlardı. O yüzden bunlardan Başbakan olmuyor. O yüzden Recep Tayyip Erdoğan başbakan oluyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Aynı rolü üstlendiler

Yaşanılan olayların basit görülmemesi gerektiğini belirten Ökten yaşanan olaylarla ilgili dijital ortam üzerinden darbe yapma girişiminde bulunulduğunu iddia etti. Yaşanan olaylarda maksadın sadece ağaç olmadığını “Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hala anlamadın mı? Hadi gel’ gönderimli tweetle açıklayan Ökten “Halkı bu sefer galyana getirebilir miyiz, sokağa dökebilir miyiz düşüncesinde oldular. Bu ilk defa da uygulanmadı. Bunun en acı örneğini bu memleketin evladı, ülkeye hizmeti olmuş demokrasi şehidi dediğimiz başvekilimizi bu olaylar neticesinde yaşanılan darbe sonrasında kurdukları o göstermelik mahkemede idam etmek üzere bize en acı faturayı yaşattılar. O zaman da basını kullanarak halka bu idamı inandırmaya çalıştılar. Adnan Menderes’in idamında yaşanan süreçte CHP ne rol üstlendi ise, Gezi Parkı olaylarında da Genel Başkan başta olmak üzere partinin en küçük teşkilatlarına kadar aynı rolü üstlendiler” dedi.

Nasıl müsade ediyor?

Aydınlıların devam eden süreçte daha sağduyu olması gerektiğini sözlerine ekleyen Ökten Levent Kırca’nın düzenleyecek olduğu tiyatro ile ilgili olarak "Hangi yüzle geliyorsunuz? Hangi yüzle bu insana ev sahipliği yapıyorsunuz? Bir de oradaki tiyatrodan sonra ‘Hükümet istifa’ diye de yürüyüş yapılacakmış. Artık bu halk, bunlara inanmıyor. Her ortamda Menderes’le ilgili ağzını açan, her fırsatta Menderes’le yatıp kalkan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bu sanatçıya nasıl sahip çıkıyor. Nasıl buna müsaade ediyor” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz