OKÜ'de, Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) kültür mantarı yetiştiriciliği kursunu başarıyla tamamlayanlara sertifika verildi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) kültür mantarı yetiştiriciliği kursunu başarıyla tamamlayanlara sertifika verildi.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, üçüncüsü düzenlenen ve bir ay süren kursa, 23 kursiyerin katıldığını belirtti.

Kursiyerlerin, mantarhane açmalarını, aile bütçelerine katkıda bulunmalarını arzuladıklarını kaydeden Büyükalaca, şöyle devam etti:

"Sürekli eğitim merkezi faaliyete geçtikten sonra ilk olarak bölgemizde büyük ekonomik getirisi olacağını düşündüğümüz mantarcılık kursu açtık. Bundan da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Daha önce bizlerden kurs alıp Osmaniye ve civarında mantarcılıkla geçimini sağlayan kursiyerlerimiz mevcut. Bu kursumuzda da 23 kursiyerimiz eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı."

Reklam
Reklam

Büyükalaca, üniversitede, hem Osmaniye hem de bölgede yaşayanlara yönelik kurslar açmayı hedeflediklerini belirtti.

Etkinlikte, başarılı kursiyerlere sertifika verilirken, katılımcılara kültür mantarı ikram edildi.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: