Okü'de Mezuniyet Töreni Coşkusu

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), 4 dönem mezunları, törenle diplomalarını aldı. Törende yüksek okul...

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), 4 dönem mezunları, törenle diplomalarını aldı. Törende yüksek okul bölüm birincileri ayrıca ödüllendirildi.

Karacaoğlan Kampüsü bahçesinde düzenlenen törende, bu yıl ilk defa Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri'nde yürüttükleri lisansüstü çalışmalarını başarıyla tamamlayan öğrencileri de mezun ettiklerini söyleyen OKÜ Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, "Her yıl mezuniyet törenlerimizde farklı birçok duyguyu bir arada yaşıyoruz. Bir taraftan mezun ettiğimiz öğrencilerimiz için gurur duyarken, aynı zamanda üniversitemizin ulaşmış olduğu noktayı da bir eğitim-öğretim dönemi sonunda daha iyi değerlendirebiliyoruz. Üniversitemiz, bugün kendisi ile aynı dönemde kurulmuş olan pek çok üniversiteden, farklı alanlarda birkaç adım öndedir. Yalnızca genç üniversiteler arasında değil, OKÜ pek çok köklü üniversite ile de rekabet edebilme seviyesine hızla yükselmektedir. Bugün, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak geldiğimiz noktada, Meslek Yüksekokullarımızda ön lisans ve Fakültelerimizde lisans öğrencileri yetiştirmenin yanında; bilimsel kalkınmanın temelini oluşturan lisansüstü öğretimini de Enstitülerimizde verir düzeye geldik. Bu yıl ilk defa Meslek Yüksekokulu mezunlarımızın yanında, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri'nde yürüttükleri lisansüstü çalışmalarını başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi de mezun ettik. Bu da bizi ayrıca gururlandırmaktadır. İnşallah önümüzdeki yıl da ilk defa fakültelerimizden öğrencilerimizi uğurlayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

OKÜ'nün kurulduğu günden bu yana Üniversite-Şehir bütünleşmesini bugüne kadar iyi niyet ve samimiyetle tekrarladıklarını ve tüm çabalarının Osmaniye için olduğunu ifade eden Büyükalaca, şöyle devam etti:

"Burada amaç; Osmaniye'nin ve ülkemizin kalkınması, daha ileri seviyelere ulaşmasıdır. Osmaniye'nin insani değerleri ile eğitimi ile bölgemizde ve ülkemizde adından sıkça söz ettirmesidir. Bizlere bu konuda destek olan bütün kurumlara ve çok değerli Osmaniyelilere buradan Üniversitem adına teşekkür ediyorum. Osmaniye'de bir üniversitenin varlığı, burada Türkiye'mizin dört bir yanından gelen gençlerimizin olması, Osmaniye'mizin vizyonunu geliştirecektir. Ülkemizin kültürel zenginliğine OKÜ vasıtası ile ev sahipliği yapan değerli Osmaniyelilere, Üniversitemizin kapısı her zaman açık olmuştur ve bundan sonra da olacaktır."

OKÜ'nün 4. dönem mezunlarını da kutlayan Rektör Büyükalaca, "Bugün farklı bir yaşama merhaba demek üzeresiniz. Yoğun emeklerle çalıştınız. Diploma almaya hak kazandınız. Bundan sonraki yaşamınızda üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize eminiz. Buradan mezun olurken, sizlere her vesile ile vurguladığımız bir konuyu tekrar hatırlatmak istiyorum. Elinizdeki diplomalara ek olarak kendinizi her daim geliştirmeye ve yetiştirmeye devam edin. Özellikle sosyal anlamda sahip olduğunuz kazanımları zenginleştirin. Bu konuda girişimlerde bulunmaya devam edin. Mezuniyetiniz sonrasında da üniversitemizin sizlerin gelişimi konusunda çalışmalar yapabileceğiniz her türlü akademik, sosyal ve kültürel ortama sahip olduğunu unutmayın. Sizlere kapımız daima açık olacaktır. Üniversitemiz Mezunlar Derneği'ne mutlaka üye olun. Sevgili mezunlarımız; hepinize ayrı ayrı başarılı, mutlu bir ömür diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Üniversite birincisi Kadirli Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı öğrencisi Hacer Akgül de yaptığı konuşmada, meslek sahibi olarak mezun oldukları bugünden sonra kendilerini yeni bir yaşamın beklediğini belirterek, "Ailelerimize, üniversitemize ve en önemlisi de vatanımıza faydalı bireyler olmamız için yapmamız gerekenleri asla unutmamalıyız. Bizler için beslenen umutları yeşertmek bizim görevimizdir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Akgül'e başarı belgesi ve üniversitenin armağanı olan Cumhuriyet Altınını Vali Celalettin Cerrah verdi. Vali Cerrah, mezun olan öğrencileri kutlayarak, "Sevgili gençler, bu öğretim yılında başarılı olarak mezun oldunuz, hayat yolunda da başarılı olacağınızdan eminim. Bundan sonraki hayatınızda hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Törende daha sonra 4. dönem yüksekokul mezunu öğrencilerden bölüm birincilerine diplomaları ve ödülleri Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu ve OKÜ Akademik personeli tarafından verildi. Meslek Yüksek Okulları'nın birincilerinin mezuniyet kütüğüne isim çakmalarının ardından kep atma töreni yapıldı. Törenden sonra öğrenciler üniversitenin Türk Halk Müziği orkestrası eşliğinde eğlenerek mezuniyetlerini kutladılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz