OKÜ'de Rektörlük Seçimi Yapıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) rektörlük seçimi yapıldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) rektörlük seçimi yapıldı.

OKÜ Karacaoğlan Yerleşkesi Rektörlük Binası Büyük Salon'nda gerçekleştirilen seçime yurt dışında görevli olan iki öğretim üyesi dışında tüm öğretim üyeleri katıldı.

İlk defa yapılan rektörlük seçiminde OKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ve OKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. İlyas Dehri aday oldu.

Seçim Sandık Kurulu Başkanlığı'nı OKÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Yılmaz'ın yaptığı seçimlerde, OKÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Türk ve OKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhittin Şahan ise Sandık Kurulu üyeleri olarak görev aldı.

Reklam
Reklam

Seçim sonucunda, Prof. Dr. Büyükalaca 57 oy alırken, Prof. Dr. Dehri 1 oy aldı.

OKÜ Rektörlük Ataması, Yüksek Öğretim Kurulu'na sunulacak olan listenin sonrasında, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamanın ardından gerçekleşecek.

Muhabir: Tuğba Temir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: