Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin (OKÜ) 2. Uygulamalı Mantar Kursu sona erdi. Kursu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. Kursiyerler yetiştirdikleri mantarları pişirip törene katılanlarla yedi.
OKÜ Merkez Araştırma Laboratuvarı önünde düzenlenen sertifika töreninde kursiyerleri kutlayan OKÜ Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, "Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (OKÜSEM) tarafından düzenlenen 2. Uygulamalı Mantar Kursu sona erdi. Bugün kursu tamamlayan kursiyerlerimize sertifikalarını vereceğiz. Bilindiği gibi günümüzün önemli konularından biri de eğitimdir. Ancak insanlara sadece eğitim aldığı alanlarda değil, başka alanlarda da eğitim imkanı sağlamak gerekiyor. Biz buna yaşam boyu öğrenme diyoruz. Üniversitemiz de ilk açıldığı günden buyana yaşam boyu öğrenme noktasında elinden gelen gayreti göstermeye çalışıyor. Bu çerçevede Sürekli Eğitim Merkezi'ni oluşturduk. Bu merkezimizin görevi kendi öğrencilerimizden ziyade vatandaşlarımıza eğitim vermektir. Bu kursumuz da bunlardan biridir. Ancak bu kursumuza ilk defa üniversitemizden 32 öğrenci de katıldı. Böylece öğrencilerimize de bir yetenek kazandırdığımızı düşünüyorum. Bu onlara ilerde artı bir avantaj sağlayacaktır" dedi.
İkinci defa düzenledikleri Uygulamalı Mantar Kursu'na 10 Osmaniyelinin de katıldığını belirten Büyükalaca, "Üniversite olarak sosyal sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz. Bu doğrultuda bu vatandaşlarımıza girişimcilik ruhunu kazandırdığımıza inanıyorum. Çünkü geçen sene ilkini düzenlediğimiz kursumuzu tamamlayanların işlerini kurduğunu öğrendim. Böylece hem aile ekonomilerine hem de ülke ekonomisine katkı da sağlamış oluyorlar" diye konuştu.
Rektör Büyükalaca, üniversite olarak sosyal sorumluluk kapsamında gelebilecek her türlü projeyi de değerlendirmeye hazır olduklarını söyledi.
Konuşmanın sonunda kursu tamamlayan 42 kursiyere sertifikaları verildi. Bu arada kurs süresince yetiştirilen mantarlar da pişirilerek kursiyerlere ve basın mensuplarına ikram edildi.
Bu arada OKÜSEM Müdürü Yrd.Doç.Dr. Bülent Öz basın mensuplarına kültür mantarı yetiştirdikleri bölümü tanıttı. Kültür Mantarı yetiştiriciliği maliyetinin düşük olduğunu ve herkesin yapabileceğini ifade eden Öz, "Mantarların yetiştirildiği bir adet kompost poşetinin maliyeti 5 liradır. Bir poşetten 1 ayda 4 kilo Kültür Mantarı elde edilebiliyor. Kursiyerlerimiz 16 saatlik eğitim sonunda kursu tamamlıyor" şeklinde konuştu.
Sertifika törenine Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Aykut Gül, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Servet Önal ile kursun düzenlenmesine katkı sağlayan Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Saadet Büyükalaca da katıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz