Okul aile birliklerinden öğrenci yurdu saldırılarına ortak tepki

Diyarbakır’daki bazı okul aile birliği başkanları ortak bir açıklama yaparak, terör örgütünün pansiyon ve yurtlara...

Diyarbakır’daki bazı okul aile birliği başkanları ortak bir açıklama yaparak, terör örgütünün pansiyon ve yurtlara yaptığı saldırıya tepki gösterdi. Ortak açıklamada,“Yurtlarda tek amaçları eğitim-öğretim olan çocuklarımızı diri diri yakmaya kalkışmak vahşetin boyutunun ne derece vahim olduğunu göstermektedir. Halkımız gözü dönmüş bu canileri affetmeyecektir.” denildi.
Diyarbakır İmam Hatip Yardımlaşma ve Dayanışma Dernekleri, Diyarbakır Yenişehir İHL Okul Aile Birliği, Diyarbakır Anadolu İHL Okul Aile Birliği ve Diyarbakır Kayapınar Yunus Emre İHL Okul Aile Birliği ortak bir açıklama yaparak Şırnak ve Diyarbakır’daki yurt saldırılarına tepki gösterdi. Açıklamada, imam hatip liselerinin halkın teveccühünü kazanmış, dinin temel öğretisi Kur’an-ı Kerim eğitiminin yapıldığı güzide mekânlar olduğu belirtilerek, "Özellikle son dönemlerde, İslami kesimlere ait sivil toplum kuruluşları ile dindar kişilere ait işyerlerine, araçlarına, BDP kitlesi içinde barınan kişiler tarafından gerçekleştirilen molotoflu saldırılar, insanları diri diri yakacak kadar vahşi bir boyuta ulaştığı görülmektedir.” denildi.

Reklam
Reklam

"SALDIRILAR DİN DÜŞMANLIKLARININ DIŞA YANSIMASIDIR"
Son olaylardaki saldırıların içlerindeki din ve dindarlara karşı olan düşmanlıklarının dışa yansıması olduğunun vurgulandığı açıklamada, Müslüman Kürt halkının dini değerlere olan bağlılığı ile nam saldığı belirtildi. Açıklamada, “Dünyevi tüm değerlerinden daha çok dini değerleri önemsemiştir. Halkın dini değerlerine özellikle çarşafa yönelik saldırlar tarihsel süreç içerisinde halkımızın zihninde Yahudi vahşeti ve Fransız sömürgeciliğinin simgeleyen yönelik saldırıyı çağrıştırmaktadır. Bu tür saldırıları tertipleyenleri Siyonist ve emperyalistlerin maşası olarak görecek, onlarla aynı kefede ve özdeş tutacaktır. Çünkü halkımız malından, canından ve çoluk-çocuğundan daha önce dini değerleri korumayı inancının bir gereği olarak kabul etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

"HALKIMIZ GÖZÜ DÖNMÜŞ CANİLERİ AFFETMEYECEKTİR"
Güneydoğu’da ve Diyarbakır’da meydana gelen menfur saldırıları lanetlendiği açıklamada, İslam’ın değerlerine saldıran gözü dönmüş canileri halkın hiçbir zaman affetmeyeceği vurgulandı. Açıklamada şöyle denildi: "Halkımıza zarar vermekten başka bir işe yaramayan bu tür eylemlerden vazgeçmeleri çağrısında bulunuyor, bu tür pervasız ve gaddarca saldırıyı tertipleyenler ve alkış tutanlar bilmelidir ki; kendileri ve sahip oldukları köhnemiş zihniyetleri ile birlikte tarihin karanlık sayfalarında yok olmaya mahkûm olacaklardır. Müslüman Kürt halkının yegâne kurtuluşunun ise sadece İslam'a bağlanmak ve dini değerlerine sımsıkı sarılmakla mümkün olacağını bir kez daha açıkça ilan ediyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz