Okul alışverişi cep yakıyor

İSTANBUL (İHA) - Okulların açılmasına sayılı günler kala alışverişe çıkan veliler, mağazaların pahalı oluşundan yakındı. Mağazalara oranla yüzde 50 daha uygun satış yapan mahalle aralarındaki pazarlar ise velilerin ilk tercihi oldu.

2008-2009 eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala velileri alışveriş telaşı sardı. Mağazalardaki fiyatların yüksekliğinden yakınan veliler, soluğu mahallelerdeki pazarlarda alıyor. Piyasa fiyatına oranla ortalama yüzde 50 daha uygun olan pazarlardan alışveriş yapan veliler, fiyatların yüksekliğinden yakınıyor. Pazarcılar ise ilkokul öğrencisinin ayakkabı, üniforma ve okul çantası dahil ihtiyaçlarının en fazla 80 YTL'ye pazarlardan alınabileceğini belirtiyor.
Pazar esnaflarından Ali Can Levent, velilerin mağazalardaki yüksek fiyatları görüp pahalılıktan yakındığını belirterek, "Orta ve dar gelirli vatandaşlar ihtiyaçlarını pazarlardan karşılıyor. Pazarlarda lise, ilköğretim ve anaokulu öğrencilerinin kıyafetlerini bulmak mümkün. Bir ilköğretim okulu öğrencisini 60 ila 80 YTL arasında giydiriyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Bir başka pazar esnafı Selman Akçaabat ise, piyasanın henüz canlanmadığını söyleyerek, "Okulların açılmasına birkaç gün kala stoklarımızın tükeneceğini tahmin ediyoruz. İnsanlar çok makul fiyata ihtiyaçlarını pazarlardan giderebilirler" diye konuştu.
İlköğretim 6. sınıfa gidecek olan oğluna alışverişe çıkan Mehmet Ali Candemir adlı bir vatandaş, ilk tercihlerinin mağazalar olduğunu ancak fiyatların çok yüksek olduğunu belirterek, "Mağazalarda kaliteli ürünler var. Ancak bizim cebimize hitap etmiyor. Bizde pazara geldik. İhtiyaçlarımızı buradan karşılayacağız" şeklinde konuştu.