Okul Araç Ve Gereçleri Görücüye Çıktı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala mağazalar, okul...

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala mağazalar, okul araç ve gereçlerini satış için görücüye çıkardı.

Okul araç ve gereç satan mağazalar, ellerindeki okul malzemelerini erken satmak için kampanya yapmayı düşündüklerini aktarırken, okulların açılmasına az bir zaman kalmasına rağmen, bazı kırtasiyeciler satışların azlığından şikayetçi olduklarını söyledi. Akçakale ilçesinde kırtasiye işi yapan Şafak kırtasiye sahibi İbrahim Özgenç, okulların açılmasına az bir zaman kaldığı halde kimsenin öğrenci kıyafeti ve araç gereç almadığına bir anlam veremediklerini belirterek, "8 yıldır bu işi yapıyorum. Bu yıl gibi bir durgunluk görmedim. Bu yıl okul malzemelerinde herhangi bir fiyat artışı olmadığı halde, alışverişin düşük olması bizi düşündürüyor. Okul araç ve gereç fiyatları; çanta 40 ile 60 TL arası, beslenme çantası 2 ile 5 TL, önlük 20 ile 30 TL, defter 500 kuruş ile 1 TL, termos 3 ile 7 TL arası ve kalem seti 5 TL'ye satılıyor. Eğer getirdiğimiz malzemeleri tüketemezsek ödemeler noktasında sıkıntı yaşayabileceğimi söyleyebilirim" dedi.

Reklam
Reklam

Öğrenci velilerinin de kırtasiye masrafının 30 TL'den başladığını ifade edip, "4 çocuklu bir ailenin masrafı 100 TL'den aşağı değildir" diyerek, okul araç ve gereçlerinin pahalılığından şikayetçi oldukları dile getirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz