Okul bağışının paylaşılmasına soruşturma

ISPARTA (İHA) - Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde bulunan Yalvaç Atatürk Lisesi'nde okula yapılan bağışın öğretmenler arasında paylaşılması ile başlatılan soruşturma devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, olayın yasal açıdan bir sakıncasının olmadığını ancak, bağışın okul ihtiyaçlarında kullanılmasının daha şık olacağını söyledi.

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ndeki Atatürk Lisesi'ne İş Bankası tarafından Okul Aile Birliği'nde kullanılmak üzere verilen 11 milyar liranın, öğretmenler arasında komisyon oluşturularak paylaştırılması tepkilere neden oldu. İlçe Kaymakamının talimatı üzerine para hakkında soruşturma başlatıldı. Konu ile ilgili İHA muhabirine konuşan Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, olayın yasal açıdan bir soruna neden olmadığını ancak bağışın okul ihtiyaçlarında kullanılmasının daha yerinde ve şık olacağını kaydetti. Yılmaz, "Maaşlara karşılık İş Bankası tarafından verilen bu parayı kendi aralarında paylaşmış öğretmenler. Aslında böyle bir hakları var. Okul bunu kendi ihtiyaçlarında da kullanabilir, öğretmenlere de verebilir. Benim gönlümden geçen, okulun ihtiyaçlarında kullanılması yönünde tabii. Bu daha şık ve yerinde olur diye düşünüyorum. Soruşturma ise, sayın Kaymakamımızın, acaba bunda idarecilerin bir hatası var mı yönünde başlatıldı" diye konuştu. İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, aynı bağışın Isparta'ya da yapıldığını ancak bunun Isparta'da bin 500 kişilik bir spor salonu yapımında kullanılacağını vurguladı. Parayı geri iade eden ve etmeyen öğretmenler hakkında ne şekilde işlem yapılacağı yönündeki soruya ise Yılmaz, "Geriye iade etmek isteyen öğretmen olursa okul ihtiyaçlarında kullanılır. İade etmeyen olursa da neden iade etmiyorsun diyemeyiz. Çünkü burada yasal olmayan bir husus yok. Banka maaşlara karşılık veriyor bu parayı. Maliye Bakanlığının ilgili yazısında da belirtiliyor. Bu para kuruma veriliyor. Kurum bunu ister personeli arasında pay eder, isterse ihtiyaçlarda kullanır. Ama bana göre keşke okulun ihtiyaçlarında kullanılsaydı. Çünkü bu para çok bir miktar değil. Kişi başına 170-150 milyon lira civarında. Kalıcı işler yapılabilirdi toplu para ile. Ama yasal olmayan bir şey de yok" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yalvaç Atatürk Lisesi'ne bağışlanan 11 milyar, okul ihtiyaçları yerine öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanıldı. Haziran ayında İş Bankası tarafından okula verilen parayı nereye harcayacaklarına karar veremeyen dönemin okul müdürü Mustafa Kaya ve öğretmenleri, parayı kendi aralarında paylaştı. Atatürk Lisesi'ne banka tarafından bağışlanan 11 milyar, okulda görevli 36 personel arasında eşit şekilde dağıtıldı. Paranın öğretmenler arasında paylaştırılmasından 4 gün sonra, liseye yeni atanan müdür Mustafa İnan göreve başladı. Bankanın bağışladığı paranın öğretmenler arasında dağıtıldığını öğrenen yeni müdür İnan, paranın akıbeti hakkında soruşturma başlattı. Okul Müdürü Mustafa İnan'ın konuyla ilgili olarak soruşturma başlatması ile parayı alan öğretmelerden 11'i parayı geri iade etti, 3 kişi parayı vereceğini taahhüt ederken, eski okul müdürünün de dahil olduğu 20 kişi parayı geri ödemedi. Okulun ihtiyaçlarında kullanılmak üzere banka tarafından verilen para hakkında soruşturma devam ediyor.

Reklam
Reklam