Okul Binası Için Kabirler Taşındı

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde, TOKİ tarafından yaptırılacak olan Anadolu Lisesi inşaatına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kamulaştırılan...

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde, TOKİ tarafından yaptırılacak olan Anadolu Lisesi inşaatına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kamulaştırılan iki dönümlük arazi yetmeyince, belediyeye ait bir dönümlük mezarlıktaki kabirler, başka kabristanlıklara nakledildi.

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, ilçede lise konusunda yaşanan sıkıntıların had safhaya gelmesi ve iki farklı lisenin tek binada eğitim-öğretim görmesinin güçlüğü üzerine, sorunu kökünden çözmek için faaliyete geçtiklerini söyledi. Yılmaz, "Girişimlerimiz sonucu Milli Eğitim Bakanlığı’na aldırdığımız iki dönümlük arazi üzerine TOKİ ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile bir okul yapmayı planladık. Ancak alınan iki dönümlük arazinin yetersizliğinden dolayı yeni bir arazi arayışı içine girdik. Söz konusu arsanın yanında çok eski bir mezarlık alanı vardı. Epeyce düşündükten sonra sonuçta mezarları taşımaya karar verdik ve ilgili yerlerden görüş aldık. Olumlu görüş aldıktan sonra mezar sahipleri ile diyaloğa girerek, kabirleri başka kabristanlıklara naklettik ve iki dönümlük araziye belediyemize ait bir dönüm arazi daha kazandırdık ve TOKİ’ye, Anadolu Lisesi hizmet binası inşaatını ihale ettirdik.“ dedi.

Reklam
Reklam

“OKUL İNŞAATININ YÜZDE SEKSENİ TAMAMLANDI”

Anadolu Lisesi hizmet binası inşaatının yüzde sekseninin tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Yılmaz, “İlçemizdeki çok büyük bir eksikliği giderecek olan 16 derslikli okul inşaatının şu anda yüzde sekseni tamamlandı. Geri kalan bölüm de bir iki ay içersinde tamamlanarak, bu eğitim-öğretim yılının birkaç ayı için kullanılmasa bile önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Anadolu Lisesi olarak hizmet vermeye devam edecek. Önünde deniz ve muhteşem parkıyla ilçemiz çok güzel bir okula kavuşuyor. Okul inşaatı yaklaşık 3,5 milyar TL’ye mal olacak ve tamamı TOKİ tarafından karşılanacak. Okul binasının içersinde derslikler haricinde idari bölümleri, öğretmen odaları, iş atölyeleri, laboratuvarları ve konferans salonuyla çağın koşullarına cevap verebilecek bir okul binası olacak.” şeklinde konuştu.

“YURT SORUNU ÇÖZÜLECEK”

Öğrencilerin büyük bir bölümünün dışarıdan gelen öğrenciler olacağına dikkat çeken Başkan Yılmaz, gerektiğinde yurt yapılması için de çalışmalar yapabileceklerini ifade etti. Yılmaz, şöyle devam etti: “Şu an ilçemizdeki okullara dışarıdan gidip gelen öğrencilerin bir bölümü evlerine, çeşitli ulaşım araçları ve servislerle gidip geliyorlar. Uzaktan gelenler ise aileleriyle birlikte tuttukları evlerde barınıyor. Ancak ihtiyaca göre yurt temini konusu da çözülecektir. Bu bağlamda ilçemizi tercih edecek öğrencilerimizin barınma sorunu her ne şekilde olursa olsun çözülecektir. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak yurt sorununu çözeceğiz. İlçemizi tercih edecek öğrenciler ve eğitimde kalite arayan velilerimizin her türlü beklentileri yerine getirilecektir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz