Okul Çağındaki Çocuklarda Beslenme

Zonguldak Halk Sağlığı Müdür Vekili Özkan Albas, kahvaltı yapmadan okula gelen çocukların daha az başarılı olduklarının görüldüğünü belirtti.

Zonguldak Halk Sağlığı Müdür Vekili Özkan Albas, kahvaltı yapmadan okula gelen çocukların daha az başarılı olduklarının görüldüğünü belirtti. Abbas, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulların açılmasıyla çocukların okulda ve evde beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Okul çağında başta fiziksel büyüme ve gelişmenin yoğun yaşandığını, yaşam boyu sürecek davranışların kazanıldığını, beslenmeye bağlı ortaya çıkabilecek bazı kronik hastalıkların temelinin atıldığı bir dönem olduğunu ifade eden Abbas, " "Bu dönemde sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme çok önemlidir. Çünkü bu dönemde kazanılacak beslenme alışkanlıkları ömür boyu sürdürülmektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda çocukluk çağı şişman bireylerin yaklaşık yüzde 30'unun ileride şişman yetişkinler olacağı görülmüştür. Beslenme tekniği, çeşitliliği, sıklığı, miktarı ve içeriği çocukta beslenme alışkanlığının yerleşmesinde en önemli belirleyicilerdir. Hazır yiyeceklerle beslenme, enerji içeriği ve yağ içeriği yüksek besin tüketme şişmanlık oluşumunu kolaylaştırmaktadır" diye konuştu. Bütün gece süren açlıktan sonra günün en önemli öğününün sabah kahvaltısı olduğuna dikkat çeken Albas, şöyle devam etti: "Kahvaltı yapmadan okula gelen çocukların daha az başarılı oldukları görülmüştür. Sabah kahvaltısı çocukların kendilerini daha iyi hissetmesini ve daha iyi öğrenmesini sağlar. Bu nedenle çocukların kahvaltı etmeden evden çıkmamasına özen gösterilmelidir. Okul çağı çocukların kahvaltılarında yumurta, peynir, taze sıkılmış meyve suyu veya meyve, süt, bal, tahin pekmez bulunmalıdır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: