Okul çantası ile ayakkabı boyacılığı yapıyor

Osmaniye'de ilköğretim 5. sınıf öğrencisi Mehmet Çuğlan (13), okula giderken kitaplarını koyduğu çantasını, okul sonrasında boya çantası olarak kullanıp, aile

Osmaniye'de ilköğretim 5. sınıf öğrencisi Mehmet Çuğlan (13), okula giderken kitaplarını koyduğu çantasını, okul sonrasında boya çantası olarak kullanıp, aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Vali Ümit Karahan İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Mehmet Çuğlan okul çıkışında, üzeri çizgi film karakteriyle süslü sırt çantasına koyduğu boya malzemelerini çıkararak, sokak sokak gezip, ayakkabı boyacılığı yapıyor.

Çuğlan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2'si kız, 7 kardeş olduklarını, babasının fıstık bahçelerinde çalıştığını söyledi. Çuğlan, kendisinin de aile bütçesine katkıda bulunmak için okul çıkışı ayakkabı boyacılığı yapmak zorunda kaldığını anlattı.

Reklam
Reklam

Okul çantasını, boya malzemelerini daha kolay taşımak için kullandığını söyleyen Çuğlan, "Okuldan sonra eve gidip ders kitaplarımı çantamdan çıkartıyor, yerine boya malzemelerimi yerleştiriyorum. Daha sonra ise çantamı sırtıma atıp, çarşı merkezinde ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Malzemeleri okul çantamla daha kolay taşıyorum. Hem okuyup hem çalışıyorum, biraz zor oluyor. Ama, buna mecburum. Büyüyünce polis olmak istiyorum" dedi.

Günde 6-7 çift ayakkabı boyadığını ifade eden Çuğlan, ortalama 10 lira para kazandığını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: