Okul Kantinlerine Hijyen Denetimi

Alanya'da okul kantinleri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından denetlendi.

Alanya'da okul kantinleri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından denetlendi.

Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği çerçevesinde okullarda kantinleri ve üretim alanı içerisinde çalışanları denetime tabi tuttuklarını söyledi.

Kantinlerde hijyenin yanı sıra çocukların sağlığı açısından bazı içecekleri ve gıdaların da satılıp satılmadığını denetlediklerini ifade eden Rüzgar, yeni yönetmelikle kurallara uymayanlara ceza kestiklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Yıl içerisinde 4 kez denetim yaptıklarını kaydeden Rüzgar, "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerini kapsayan denetimlerimizde şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Var olan bazı eksiklikler için de gerekli uyarıları yaptık" dedi.

Muhabir: Mustafa Kurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: