Okul Kıyafeti Üreticileri Süre İstiyor

İlk ve ortaöğretim okullarında önümüzdeki yıl başlayacak olan serbest kıyafet uygulaması, Adana’daki okul üniforması üreticilerini...

İlk ve ortaöğretim okullarında önümüzdeki yıl başlayacak olan serbest kıyafet uygulaması, Adana’daki okul üniforması üreticilerini isyan ettirdi. Önümüzdeki yılın siparişlerini şimdiden alan ve kumaşlarını diken üreticiler, ellerinde kalan binlerce malı tüketmek için süre istiyor.

Adana Okul Kıyafetleri İmalatı ve Satıcıları Derneği Başkanı Ömer Ortakaya, Adana’nın ve Gaziantep’in okul kıyafeti üretiminde çok ciddi bir paya sahip olduğuna dikkat çekerek, yeni uygulama ile 5 milyar dolarlık bir sektörün yok olacağını vurguladı. Serbest kıyafet uygulamasının, Türkiye’deki işsizlik ordusuna 3 milyon kişinin daha eklenmesine yol açacağını savunan Ortakaya, “2013 yılının siparişleri alınmış, kumaşlar dokunmuş, dikimler yapılmışken, uygulama ile birlikte tüm siparişler iptal olmuştur ve emekler çöpe gitmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Kararın çok erken alındığını kaydeden Ortakaya, “Bize ellerimizdeki stokları tüketmemiz için en az 3 yıl süre versinler” diye konuştu.

Kendisi de üretici olan Adana Ticaret Odası Meclis Üyesi Cevdet Şeker, esnafların elinde şuan binlerce okul kıyafetinin mevcut olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Alınan karar neticesinde bu ürünler elde kaldı, bu ürünleri kimseye satamazsınız. Bu kıyafetleri hayır adına bile verseniz, armalı olduğu için hiçbir yerde giyilemez. Sayın Başbakanımızdan ve Milli Eğitim Bakanımızdan istirham ediyoruz; bu unsurları göz önünde bulundursunlar, atılan bu adımı tekrar değerlendirsinler. Yoksa bir sürü esnaf arkadaşımız ellerindeki ürünü satamayacak; doğal olarak bunlar çekle satılmış ürünler olduğu için tüm sektöre yayılacaktır. Bunun neticesinde de çok ciddi manada zararlar görülecektir. Bizim isteğimiz, testi kırılmadan bu testiyi sağlam bir şekilde yerine oturtalım.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: