Okul müdür yardımcılığı için sınav

ANKARA (İHA) - Eğitim Kurumları müdür yardımcılığı sınavları için başvurular 14 Haziran 2004 tarihinde başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, 'Eğitim Kurumları Yöneticiliklerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine' ilişkin yönetmeliğinin değiştirilmesinin ardından daha önce sınavla belirlenen okul müdürlerinin mülakatla seçilmeleri sağlanmış, okul müdür yardımcılarının ise sınavla belirlenmeleri karara bağlanmıştı. Bakanlık, bu yönetmelik değişikliğinin ardından ilk defa sınavla okul müdür yardımcısı alacak. Sınav 10 Ekim 2004 pazar günü 11 ilde yapılacak.

Reklam
Reklam

ARANAN NİTELİKLER Adaylarda yükseköğrenim görmüş olma, öğretmenlikte en az iki yıl hizmeti olması, aylıktan kesme veya maaş cezasından daha ağır bir disiplin cezası almamış olma, son yıla ait sicil notunun iyi olması kaydıyla varsa üç yıllık sicil notu ortalamasının iyi dereceden aşağı olmaması ve son üç yıllık hizmet süresi içinde varsa, yöneticilik görevi adli veya idari soruşturma sonucu üzerinden alınmamış olması gibi şartlar aranıyor. Başvurular il milli eğitim müdürlüklerine yapılacak. Adaylar, sınav başvuru formunu ve kılavuzunu 2 milyon lira ücret karşılığında alabilecekler.

BAŞVURU FORMLARI 2 TEMMUZ 2004'E KADAR TESLİM EDİLECEK Adaylar başvuru formlarını 2 Temmuz 2004 tarihine kadar il milli eğitim müdürlüklerinde oluşturulan başvuru formu kabul bürolarına teslim edecekler. Başvuruları incelenen ve şartları uyan adaylar bu bürolardan il milli eğitim müdür yardımcısı ya da şube müdüründen onaylı Yönetici Seçme Sınavı Kimlik Belgesi alacaklar. Başvuru formlarının teslim edilmesinin ardından adaylara sınavla ilgili bilgiler Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce 15 Eylül 2004 tarihine kadar bildirilecek.

Reklam
Reklam

DEĞERLENDİRMEDE 100 ÜZERİNDEN 70 ALANLAR BAŞARILI SAYILACAK Yöneticiliğe ilk adım atacak olan öğretmenler, okul müdür yardımcılığı sınavında 6 alandan sorumlu olup bu alanlarla ilgili sorularla karşılaşacaklar. 100 üzerinden 70 puan alanların başarılı sayılacağı sınavda Türkçe dilbilgisi-kompozisyon soruları yüzde 20, Atatürk İlkeleri ve Türk İnkilap Tarihi ve Ulusal Güvenlik soruları yüzde 15, Kamu yönetimi mevzuatı ile ilgili temel bilgiler yüzde 15, genel kültür yüzde 15, milli eğitim mevzuatı, eğitim yönetimi ve Türk eğitim sistemi ile ilgili bilgilerle ilgili sorular yüzde 20 ve eğitim kurumlarının özelliklerine ilişkin konular ise yüzde 15 oranında etki yapacak. Sınav sonuçları 15 gün sonra açıklanacak ve sınavı kazananların hakları 2 yıl geçerli olacak. Adaylar bakanlığın internet adresinden de sınav sonuçlarını öğrenebilecekler.