Okul Müdüründen "okul Fobisi" Uyarısı

Güzel Sanat ve Spor Lisesi Müdürü Abdülkerim Işık, aileleri "okul fobisi" konusunda uyardı.

Güzel Sanat ve Spor Lisesi Müdürü Abdülkerim Işık, aileleri "okul fobisi" konusunda uyardı.

Işık, yaptığı açıklamada, eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul ve kurallı bir ortamla karşılaşacak çocuklarda okul fobisinin ortaya çıkabileceğini belirtti. Çocuklarda oluşan okul fobisi konusunda ailelere görev düştüğünü ifade eden Işık şu önerilerde bulundu:

"Çocuğun okula gitmek istememesinin nedenlerini araştırın. Okula gitmediği için çocuğu suçlamaktan kaçının. Çocuğa karşı tutumlarda aşırı koruyucu ve esnek olunmamalıdır. Okula gitme konusunda aile üyelerinin kararlı ve ısrarlı olması gerekir. Çocuğun bağımlı olduğu ebeveyn yerine okula diğer ebeveyni tarafından götürülmesi sağlanmalı. Çocuk okulda olduğunda kaygılandığı her ne ise o konuda belli bir güven kazandırılmalıdır."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Orhan Çiçek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: