Okul Müdürünün Bıçaklanması Protesto Edildi

Mersin'de dün bir ilköğretim okulu önünde okul müdürü ile müdür yardımcısının, biri öğrenci 2 çocuk...

Mersin'de dün bir ilköğretim okulu önünde okul müdürü ile müdür yardımcısının, biri öğrenci 2 çocuk tarafından bıçaklanması olayı, bugün sendikalar tarafından protesto edildi.

Eğitim Bir-Sen ve Eğitim-Sen üyeleri, İnönü İlköğretim Okulu'nun Müdürü Sıtkı Tırak ile yardımcısı Enver Acar'ın, 6. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki K.K. ile disiplinsiz davranışları nedeniyle geçen yıl aynı okuldan atıldığı öğrenilen M.F.A. tarafından bıçaklanmasını protesto etmek için okulun önünde toplandı. Bıçaklanan okul müdürü Sıtkı Tırak'ın da katıldığı eylemde açıklama yapan Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Atilla Olçum, öğretmenlere yapılan saldırının tüm eğitim çalışanlarını derinden üzdüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Mesleklerine gereken saygının gösterilmesini isteyen Olçum, "Söylendiği gibi öğretmenler yatarak maaş almıyorlar, cami avlusundaki güvercinler gibi sadaka dilenmiyorlar. Zor şartlarda ekonomik sıkıntılar içinde yaşayan öğretmenler, bir yandan sorunlu öğrencileri topluma kazandırmaya çalışırken diğer yandan öğrencilerin de güvenliklerini sağlamaya çalışıyorlar. Görevini yapan arkadaşlarımız çeşitli saldırılara maruz kalıp yaralanıyor bazen de hayatlarını kaybediyorlar. Ülkemizde eğitim sistemindeki yanlış uygulamaların bu sorunlara yol açtığını düşünüyoruz. İzmir'de bir öğretmen arkadaşımızın bıçaklanarak öldürülmesi bir çok ilde öğretmenlere karşı şiddet kullanılması ve saldırılar yapılması mesleğimizi sağlıklı olarak yapmamızı engellemektedir. Biz öğretmenleri dışlayan, aşağılayan söylemlerden vazgeçmesini bekliyoruz" dedi.

Konuşmasında tüm yetkilileri bu konuda uyardıklarını kaydeden Olçum, şöyle devam etti; "Toplumda öğretmenin itibarı aşınırsa, herkesin itibarı aşınır. Öğretmene saygısızlık olursa anneye de babaya da saygısızlık olur. Öğretmenin felaketinden topluma asla saadet çıkmaz. Başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere bu konuda herkesi duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Bizler bu saldırıyı kınıyor, bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Yaralı arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: