Okul Öncesi Eğitim İçin Ev Ev Dolaşıyorlar

2013-2014 Eğitim öğretim yılında İkizce’de okul öncesi eğitimin kalitesini artırmak ve okullaşma oranını yüzde 100’e...

2013-2014 Eğitim öğretim yılında İkizce’de okul öncesi eğitimin kalitesini artırmak ve okullaşma oranını yüzde 100’e çıkarmak için yapılan plan kapsamında aile ziyaretleri başladı.

İkizce Kaymakamı Ali Doğan’ın bizzat katıldığı eğitim koordinasyon ve zümre toplantılarıyla okul öncesi eğitimde sorunlar enine boyuna ele alındı. Öncelikle okul öncesi sınıfların donanım ihtiyacı karşılandı. Daha sonra hedefler ve hedeflerin gerçekleşmesi için yapılacak çalışmalar kararlaştırıldı. Kaymakam Ali Doğan, eğitimin en önemli ayağı olan okul öncesi eğitimde farkındalık oluşturmak, çocukları okul öncesine özendirmek ve aileleri bilgilendirmek için bu yılda kapsamlı çalışmalar yapılacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Okul öncesi eğitimde okullaşma oranını arttırmak için oluşturulan bilgilendirme ekipleri okulların kapanmasıyla toplam 300 öğrenciye ulaştı. Kaymakam Ali Doğan’ın talimatıyla oluşturulan bilgilendirme ekipleri, 72 kişi ile ev ziyaretlerinde bulundular. Ayrıca, kayıt çağında olan bütün okul öncesi öğrencilerine ulaştırılmak üzere eğitim setleri alımı yaptırıldı. İçinde 1 adet boyama kitabı, 1 adet okuma kitabı, oyun hamurları, boya kalemleri ve makas bulunan eğitim setleri okulların bilgilendirme ekipleri tarafından öğrencilere ziyaretler esnasında ulaştırıldı. Maddi durumu zayıf öğrenci velilerine çocuklarını kayıt yaptırdıkları taktirde 100 TL yardım yapılacağı mesajı da bu ziyaretlerde velilere iletildi. Bilgilendirme ekipleri çalışmalarına 2013 Eylül ayına kadar devam edecek.

Okul öncesi eğitimde okullaşma oranını yüzde 100'e çıkarma çalışmaları kapsamında İkizce Merkez Mahalle'de sadece bir ana sınıfı bulunması ve öğrenci kapasitesine cevap verememesi sebebiyle Fatih İlkokulu bünyesinde ek binaya okul öncesi sınıfı açılması öngörüldü. Kaymakam Ali Doğan’ın talimatıyla ek binada başlatılan yapım çalışmalarının en kısa sürede bitmesi hedefleniyor. Bu sayede ilçe merkezinde okul öncesi öğrencilerinin rahat ortamlarda eğitim-öğretim görmesi sağlanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: