Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri Başladı

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Okul Öncesi Eğitim Şenliği' başladı. Şenlikler, İl Mili...

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Okul Öncesi Eğitim Şenliği' başladı. Şenlikler, İl Mili Eğitim Müdürü Fatih Başak, şube müdürleri ve anaokulu öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte yaptığı yürüyüşle başladı.

Saat Kulesi önünde başlayıp Erzurum Caddesi üzerinde bulunan Atatürk anıtı önünde sona eren yürüyüşün ardından, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, okul öncesi eğitimin çocuklar, aileler ve toplum açısından birçok faydası olduğunu söyledi. 0-5 yaş arasını kapsayan erken çocukluk döneminin çocuğun en hızlı geliştiği dönem olduğunu belirten Başak, “Beyin yapısı ve fonksiyonlarının gelişiminin üçte ikilik bölümü 0-4 yaş arasında tamamlanmaktadır. Erken çocukluk dönemindeki deneyimler beynin çalışma biçimi için belirleyicidir. Yapılan çalışmalar, okul öncesi eğitim alan çocuklarda okula devam oranlarının ve okul başarısının daha yüksek olduğunu göstermiştir. Okul öncesi eğitim, sosyal ve duygusal gelişimi destekleyerek, yetişkinlik döneminde de kişilerin daha üretici ve verimli olmalarını ve sahip oldukları potansiyeli tam olarak kullanmalarını sağlar.” dedi.

Reklam
Reklam

Okul öncesi eğitimin, okula hazır olmayı sağlama açısından kazandırdığı becerileri anlatan Başak, “Sosyal olarak, çocuklar oyuncakları paylaşmanın yanında yetişkinin ilgisini, yiyecekleri paylaşmayı ve karşılıklı konuşmayı öğrenirler. Ayrıca, yaşıtlarıyla çatışmaları ve ilişkilerde ortaya çıkan sorunları çözümlemeyi ve kendini nasıl ve ne zaman koruyacağını ve diğer çocukların hakkına saygı göstermeyi de öğrenirler." diye konuştu. Başak’ın konuşmasının ardından ana sınıfı öğrencileri çeşitli gösteriler sundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: