Okul önlerine bariyerli çözüm

Antalya'nın Alanya Belediyesi, okul giriş-çıkış saatlerinde öğrencilerin trafikte güvenliğini sağlamak amacıyla ‘Geçici kapama bariyeri’ uygulaması...

Antalya'nın Alanya Belediyesi, okul giriş-çıkış saatlerinde öğrencilerin trafikte güvenliğini sağlamak amacıyla ‘Geçici kapama bariyeri’ uygulaması başlattı.
Geçen yıl Hacet Atatürk İlköğretim Okulu önünde uygulanan sistem bu yıl ilçe geneline yayıldı. Okul önü yollarının trafiğe tamamen kapatılmasının trafik sirkülasyonunu olumsuz etkileyeceğini ifade eden Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, geçici kapama bariyeri ile öğrencilerin okula giriş-çıkışlarda güvenini sağladıklarını, halkın da mağduriyetinin önüne geçmiş olacaklarını ifade etti.
Bariyerlerin okul idareleri tarafından muhafaza edilerek okul giriş ve çıkış saatlerinde yola konulacağını anlatan Başkan Sipahioğlu, “Türkiye’de böyle bir uygulama olduğunu görmedim. Dolayısıyla ilk defa biz burada bu yöntemi uyguluyoruz. Bu kapsamda yazılı taleple Belediyeden geçici kapama bariyeri isteyen okullara bariyerleri dağıtılmıştır. Ancak arzumuz, bu bariyerlerin bulunduğu yol ve sokaklarda sürücülerimizin levhalara uymasıdır.” dedi.
Alanya Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu da Belediye Başkanı Sipahioğlu’nun bir eğitim dostu olduğunu belirterek, projeleri ile desteklediği için teşekkür etti. Başkan Sipahioğlu’nun önceki yıllarda yaptırdığı ‘Trafik eğitim parkı'nın çok faydalı olduğunu ifade eden Köseoğlu, “Sayın Başkanımız Sipahioğlu’nun projelerini destekliyoruz. Milli Eğitim camiasına çok önemli katkıları oldu. Okulların çevre ve onarımlarında da çok büyük desteği oldu. Bu yıl da destek verdiği, ‘geçici bariyerlerle’ büyük bir katkı sağladı.” diye konuştu.
Yeni sistemden çok memnun kalan öğrenci ve velileri, artık okula daha rahat ve güvenli bir giriş çıkış yaptıklarını söyledi. Bu desteklerden dolayı Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’na teşekkür eden öğrenci ve veliler, sistemin okul önlerindeki güvenlik görevlilerini de rahatlattığını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz