Okul polisi projesi TBMM gündeminde

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM Başkanlığı’na, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

ANKARA (ANKA) - ‘Okul Polisi Projesi’ni TBMM gündemine taşıyan CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya, “Şimdiye kadarki pilot uygulamalarda okullarda görevlendirilen (ve bundan sonra görevlendirilmesi düşünülen) polislerin terörle mücadele biriminden olduğu doğru mudur” diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM Başkanlığı’na, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Okul Polisi Projesi’nin ilk denemesinin 2006-2007’de Bakırköy’de 1-5. sınıf öğrencilerine yönelik olarak ve daha sonra da 2009 yılında uygulamaya geçildiği haberlerinin doğru olup olmadığını merak eden Öztürk, “Doğru ise böyle bir proje hangi amaçla başlatılmıştır” diye sordu.

Reklam
Reklam

-“ÇOCUKLARI MUHBİR OLMAYA ÖZENDİRMEZ Mİ?”-

Yapılan bu uygulamanın öğrencileri küçük yaşta muhbir olmaya özendirip özendirmeyeceğini soran Öztürk, “Potansiyel tehlike olarak öğretmeni mi, öğrenciyi mi görüyorsunuz? Projeden vazgeçip 68 bin polis yerine 68 bin kadrolu öğretmen ataması yapmayı düşünüyor musunuz” diye sordu. Öztürk, Milli Eğitim Bakanı’na şu soruları yöneltti:

“Her okul müdürüne, ‘Okul Polisi’ için bir oda tahsis etmesi direktifi verilmiş midir?

Uygulamanın iddiasındaki ‘güvenli okul ortamının’ sağlanması projesi, okulun içinde polis odası oluşturmakla mümkün görünüyorsa, okul içinde güvenliği tehdit eden unsur olarak kimleri görüyorsunuz? Potansiyel tehlike olarak öğretmeni mi, öğrenciyi mi görüyorsunuz?

Okul çevresini güvenlikli hale getirmek için proje geliştirmek yerine, okulları karakola çevirmenin eğitimin pedagojisiyle nasıl bağdaştırılacağını düşünüyorsunuz?

Okul çevresinde kol gezen şiddet ve uyuşturucu tehdidine karşı önlem almak amacı güdülüyorsa, neden narkotik veya diğer birimlerden görevlendirilme yapılmamıştır?

Reklam
Reklam

Bu projeyle okullarda bulundurulacak olan okul polislerinin görev ve yetkileri nelerdir?"

ANKA

Anahtar Kelimeler: