Okul Servis Araç Sürücülerine Yönelik Eğitim Verildi

Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası...

Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanlığı’nca, okul servis araç sürücülerine yönelik eğitim verildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, seminer Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde (AKİB) yapıldı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlileri seminerde, sürücü ve şoför arasındaki farkı anlattı. Görevliler, şoförlerin servisçilik mesleğini icra ederken daha sorumlu davranmaları, fevri davranışlardan kaçınmaları ve duygusal değil profesyonelce hakaret etmeleri gerektiği ifade ettiler. Görevliler, trafik polisleri tarafından ‘Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nde belirtilen fazla yolcu, emniyet kemeri kullanımı, araç temizliği ve bakımı, şoförün yeterlilik düzeyi, araç kapısının açılıp kapanma düzeneği gibi denetlemelerin okul idarecileri, okul aile birliği ve veliler tarafından da yapılabileceğini aktardılar. Eğitimde, trafik sorununun sadece polis ile çözülemeyeceği, öncelikle her bireyin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi ile toplumda trafik bilincinin oluşabileceğine değinildi. Eğitime katılan servis şoförlerinden trafik kurallarına uyarak hem sorumluluklarını yerine getirmeleri hem de trafikte gösterecekleri örnek davranışlar ile toplumda trafik bilincinin oluşmasına katkı sağlamalarını isteyen görevliler, Mersin’de trafik düzeni ve akışının sağlanabilmesi, olası kazaların önüne geçilebilmesi amacıyla yapılan eğitim ve denetim çalışmalarının devam edeceğini kaydettiler. Seminerde, öğrencilerin okul döneminde servis şoförlerini model aldıkları, bu nedenle çocukların psikolojik gelişiminde şoför ve rehber personelin davranışlarının da önem arz ettiği vurgulandı. Görevliler, araç içerisinde sigara içilmemesi, yüksek sesli müzik çalınmaması, kılık kıyafet temizliği konusunda da şoförleri uyardılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: