Okul servisçilerinin da artık bir el kitabı var

Kayseri’de öğrencileri taşıyan servis sürücüleri için el kitabı hazırlandı. Kitapta servis araçları için gerekli bilgilerin...

Kayseri’de öğrencileri taşıyan servis sürücüleri için el kitabı hazırlandı. Kitapta servis araçları için gerekli bilgilerin yanı sıra servis sürücüleri için pratik ilkyardım bilgisi konuları yer alıyor.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Odası ile işbirliği kapsamında, Türkiye de bir ilk daha gerçekleştirildi. Servis sürücüleri için 109 sayfadan oluşan kitap hazırlandı. Kitap hakkında bilgi veren Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, "Trafik güvenliği, bir çalışma alanı olarak, çok değişik mesleklerden gelen kişilerin katkı sağladığı, ortak çalışmalar yaptığı bir alandır. Trafik güvenliği alanında çalışmak denilince birçoğumuzun aklına belki de yalnızca trafik polisliği geliyor olabilir. Oysa bu alanda başka mesleklerin de katkısı gereklidir. İşte bu amaçla yavrularımızın daha güvenli taşınması ve bu işi yapan servis şoförlerinin daha bilinçli olması amacı için bu kitabı hazırladık." dedi.

Reklam
Reklam

Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay ise "Türkiye’mizin örnek şehri Kayserimize yakışır Türkiye’nin örnek servisçileri olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın emniyetli bir şekilde evlerinden alınıp okullarına, okullarından evlerine götürülmeleri için, düzenli, sistemli ve güvenilir esnaf olarak şehrimize hizmet etmekteyiz, hazırlanan bu kitap sayesinde şoför esnafımız daha kaliteli hizmet verecektir. Bu amaçla emeği geçen başta İl Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Ceylan’a ve kitabı hazırlayan komisyona teşekkür ederim." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz