Okul servisleriyle sözleşme yapılmalı

SAMSUN (İHA) - Yeni eğitim sezonu öncesinde çocuklarını servislere verecek ailelerin tur firmalarıyla sözleşme yapması gerektiğine dikkat çekildi.

Eğitim Rehberlik İnsan Kaynakları Proje Organizasyon Danışmanlık Derneği Başkanı Reşat Kılıçarslan, yeni eğitim döneminde de öğrenci servis taşımacılığının yoğun bir şekilde yaşanacağını belirterek, velilerin çocuklarının güvenliği ve sağlığı için bazı hususlara dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Öğrenci taşımacılığında servis yönetmeliğinin mutlaka okunması ve bilgi sahibi olunması gerektiğini belirten Kılıçarslan, öğrenci velisi olarak servis firmasıyla yapılması gereken sözleşmenin mutlaka imzalanıp bir suretinin de saklanması gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Sözleşmeden yola çıkarılarak hakların savunulabileceğini dile getiren Kılıçaraslan, "Okul servis araçları yönetmeliğinde taşıtlarda aranacak şartlar bölümünde araçların 12 yaşından küçük olması gerektiği belirtilmektedir. Bu fabrikadan imal edildikten sonraki yılları kapsamakta. Kamu Müesseseleri Taşıt Kiralama Yönetmeliği'nde hibe araçlarının imal yılının 5 yıldan yukarı olması gerektiği belirtiliyor. Çocuklarımıza 12 yaşında araçlar kullandırılırken, diğer kamu kurumlarında 5 yıllık araçların kullanılmasına izin veriliyor. Araçlar mutlaka yenilenmelidir" dedi.

Kılıçaraslan, araçlarda en önemli şeyin güvenlik ve hizmet kalitesi olduğunu, bunun takibini velilerin özellikle yapması gerektiğini kaydetti.