Okul Sıraları Yeniden Onarılacak

Zonguldak’ta toplum yararına çalışma programı kapsamında il genelindeki bütün okulların sıra donatım malzemeleri, tamiri, bakımı...

Zonguldak’ta toplum yararına çalışma programı kapsamında il genelindeki bütün okulların sıra donatım malzemeleri, tamiri, bakımı ve onarımı yapılacak.

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mesleki Eğitim Merkezi ile birlikte ortaklaşa düzenlenen “İlimizde tüm okulların sıra donatım malzemelerinin tamiri, bakımı ve onarımı” projesi imzalandı.

90 gün sürecek olan projede kursiyerler görevlendirildi. Çalıştırılacak kişilerin ücret ve sigorta primleri ise Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından, malzeme giderleri ise İl Özel İdaresi tarafından karşılanacak.

Reklam
Reklam

Proje ile Zonguldak’taki tüm okulların demirbaş düşümü yapıldı. Eski, kırık, boyası dökülmüş, deforme olmuş, kazınmış ve çizilmiş durumda olan ve tekrar kullanılabilir durumda olan sıralar ve masalar tespit edilerek yeniden bakım ve onarımları yapılacak.

Programda yer alan kurum temsilcileri ile bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, “Okullar kapandı ama henüz bizim işlerimiz bitmedi. 365 gün işler devam ediyor. Zonguldak’ta güzel şeyler oldu, inşallah daha güzel şeyler olacak. Bu projeye biz önem veriyoruz. Bize her türlü desteği veren herkese teşekkür ediyoruz. Bu programda bize katkı sağlayan, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 1 Temmuz-30 Eylül 2013 arasında 30 kursiyer masa ve sıraları onaracak. 94 bin liraya mal olacak. Baktığımız zaman 3’te 2 kar oranıyla sıralarımız hem atıl durumdan kurtulacak hem de okullarımıza yeni sıra olarak dönecek. Bu sıra ve masaları hazır almaya kalktığınızda daha çok pahalıya mal olacak” diye konuştu.

Zonguldak Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharem Coşkun ise “Piyasalarda çırak bulma sıkıntımız var. Piyasadaki çırak meselesini çözmek için Ağustos ayında toplantı yapacağız. Sıkıntılarımızı dile getiriyoruz. Milli Eğitim’in bu güzel çalışmalarından dolayı tekrar kutluyorum. Şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: