Okul sütü dağıtılıyor

Okul Sütü Programı" bugün Mersin’in bütün ilköğretim okullarında başladı.

Sağlıklı ve dengeli beslenmenin, çocukların gelişiminde ve eğitim hayatlarında önemli bir etken olması; daha sağlıklı nesillerin yetişmesi için “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca” ortaklaşa hazırlanan; "Okul Sütü Programı" bugün Mersin’in bütün ilköğretim okullarında başladı.

Mersin’in bütün İlköğretim Okullarına sütlerin şimdiden dağıtıldığını ifade eden Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, “Ana sınıflar dâhil, bütün çocuklar süt içecek.”dedi. Bugün, İlköğretim öğrencileri tarafından içilmeye başlanacak olan sütlerin sağlıklı ortamlarda öğrencilere ulaştırılması için müdürlük ve okullarca gerekli önlemlerin alındığı ifade edildi. Program hakkında öğrenci velilerinin bilgilendirildiğini ifade eden Gül, “Süt İçimi İzin Formumun” veliler tarafından doldurulması için okulların uyarıldığını; sütlerin dağıtıldıktan sonra içilme süreci ve süt paketlerinin geri dönüşüme kazandırılması için çalışmaların yakından takip edileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Okullarda öğretmelerin bu süreci, öğrencilere sütü sevdirerek, yardımcı olması gerektiğini dile getiren Gül, “Okul Sütü Programı Uygulama Rehberi” çerçevesinde komisyonların kurulduğunu ve işleyişin izleneceğini dile getirdi.Gül, “Süt, büyüme ve gelişmeyi sağlar. Beynin gelişmesine destek verir. Göz, deri ve diş sağlığını korur, diş çürüklerini önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklardan korur.” diyerek okullarda süt dağıtımının önemini anlattı. Gül, “Çocuklar her gün süt içmeli; ama maddi imkânsızlıktan dolayı süt alamayan aileler için Okul Sütü Programı anlamlı bir kampanya. Çocuklarımıza afiyet olsun!” diye konuştu.

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: