Okul Sütü Dağıtımı Törenle Başladı

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, "Beklentimiz, toplum olarak çocuklarımızın erken yaşta sütü kullanmayı öğrenmelerini, bunu hayat boyu da devam ettirmelerini

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, "Beklentimiz, toplum olarak çocuklarımızın erken yaşta sütü kullanmayı öğrenmelerini, bunu hayat boyu da devam ettirmelerini istiyoruz" dedi.

Vali Doğan, Şerife Akkanat İlkokulu'nda düzenlenen okul sütü dağıtım töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya'da da okul sütü programını başlattıklarını belirtti.

Bu yılki uygulamada ana sınıfları, 1, 2 ,3 ve 4'üncü sınıfların yer aldığını dile getiren Doğan, öğretmenlerin sınıflarındaki öğrencilere süt kullanımının faydalarını öğretmeye çalıştıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

"Velilerimizin bir bölümü program dışı bırakılmayı istediler. Onlar program dışı bırakıldı. Bir bölüm öğrenciler de günlük olarak sütlerini almaya devam edecekler" diyen Doğan, şunları kaydetti:

"Bizim buradan bir beklentimiz var. Toplum olarak çocuklarımızın erken yaşta sütü kullanmayı öğrenmelerini, bunu hayat boyu da devam ettirmelerini istiyoruz. Umut ediyoruz ki bir şekilde bu program dışı kalan öğrencilerimizde velilerin isteği üzerine programa dahil olurlar. Sağlıklı bir gençlik ve sağlıklı bir gelecek için çocuklarımızın sütle daha yakın tanışıklığa ulaşmalarını diliyorum."

Programa, Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Muhammed Boztepe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: