"Okul Sütü Programı" üreticilerin yüzünü güldürdü

Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, "Okul Sütü Programı"nın yetiştiricilerin yüzünü güldürdüğünü belirterek, "Bölgedeki yetiştiricilerimiz ürünlerini pazara çıkardıkları zaman hem

Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, "Okul Sütü Programı"nın yetiştiricilerin yüzünü güldürdüğünü belirterek, "Bölgedeki yetiştiricilerimiz ürünlerini pazara çıkardıkları zaman hem değer eden fiyatıyla, hem de rahat pazar bulma imkanına kavuşacaklar" dedi.

Hınıslıoğlu, AA muhabirine yapığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde düzenlediği "Okul Sütü Programı"nı uzun yıllardan beri savunduklarını belirtti. Hınıslıoğlu, uygulamaya konulan söz konusu programın yetiştiriciler açısından memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Programın Türkiye'ye, özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'ne önemli getiri sağlayacağını bildiren Hınıslıoğlu, uygulamanın hayvancılığı önemli ölçüde geliştireceğine dikkati çekti.

Hakkı Hınıslıoğlu, uygulamanın sektöre olumlu yansımalarının olacağına işaret ederek, şunları söyledi:

"Dolayısıyla et ve süt besiciliğini ve hayvancılığın ülkede gelişmesini temin edeceğiz. Son çıkan teşvik yasalarımızla ilgili de stratejik yatırımlar diye bir teşvik uygulamamız var. Bunda ana amaç ithalatı çok fazla olan ürünlerin Türkiye'de üretilmesidir. Tarım ürünleri de bu ithalatı çok fazla olan altı kalemin arasında yüzde 8.8 ile ülkede önemli bir yer tutmaktadır."

-"Süt ineklerinin kesimi önlenecek"-

Süt dağıtım tesislerinin Türkiye'nin batı bölgelerinde yer aldığını bildiren Hınıslıoğlu, ülkenin doğusunda bir süt üretim tesisinin kurulması için çalışma yaptıklarını vurguladı.

Doğu'da bir tesis kurulması halinde, üreticilerin hayvancılıkta gerekli verimi elde edebileceklerini ifade eden Hınıslıoğlu, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Program, yetiştiricileri ilgilendiriyor. Besicilik erkek hayvanlarla yapılan bir sektördür. Yetiştiricilik ise dişi hayvanlarla yapılan bir sektördür. Yetiştiricilerimizin, yüzünü güldüren bir proje. Bu bölgede yetiştiricilerimiz ürünlerini pazara çıkardıkları zaman hem değer eden fiyatıyla hem de rahat pazar bulma imkanına kavuşacaklardır. Türkiye'nin şu anda yaklaşık 13 milyon litre süt üretimi var. Türkiye süt tüketiminde çok az miktarlarda, ne Avrupa Birliği seviyelerinde, ne de Amerika seviyelerindeyiz. Bizim çok daha fazla süt üretmemiz lazım ki ileriki zamanlarda tam olarak bu süt ihtiyacını karşılayabilelim. Bunun da yolu üretimden geçmektedir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: