Köy-Koop Genel Başkanı Yakup Yıldız, Okul Sütü Projesi kapsamında süt dağıtımının ardından görülen rahatsızlıkların süt içme alışkanlığı olmaması sebebiyle öğrencilerde hassasiyet gösterdiğini söyledi.
Avrupa ülkelerine baktığımızda kıyaslanamayacak derecede süt içme alışkanlığının olmadığını belirten Köy-Koop Genel Başkanı Yakup Yıldız, "Bugün haberlerde, bazı okullarımızda sıkıntılarımızın olduğunu gördük. Bu sütü temin eden firmalardan bakanlığın yapmış olduğu teknik şartname kapsamında gerekli analizler yapılacak, sözleşmede belirlenen cezalar da uygulanacaktır" dedi.
ÜRETİCİNİN HAYALİ
Okul Sütü Projesi'nin üreticilerin yıllardır beklediği bir hayal olduğunu belirten Köy-Koop Genel Başkanı Yakup Yıldız, ülkemizde 7 milyon öğrenciye süt dağıtıldığını ve bu projenin yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.
Okul Sütü Projesi'yle hem üreticinin sütünün pazarlandığını hem de gelecek nesle süt içme alışkanlığının kazandırılacağını dile getiren Yıldız, şöyle konuştu: "Ülkemizde yıllardır beklediğimiz mutlu sona yaklaştık. Okul Sütü Projesi bugün, ülkemizdeki tüm ilköğretim okullarında dağıtılmaya başladı. Yaklaşık 7 milyon öğrenciye süt dağıtımı olayı yapılacak, 7 milyon öğrencinin 200 cc'lik ambalajlı paketlerde süt içmesi demek, günlük Türkiye'de üretilen sütün bin 400 tonluk bir kısmının, bir şekilde hem pazarlamış hem de çocuklarımıza içirmiş oluyoruz. İllerimize baktığımız zaman bu tüketim daha çok olacaktır"
PROJE YAYGINLAŞTIRILMALI
Okul Sütü Projesinin yaygınlaştırılarak askeri birliklerde, huzur evlerinde, hastanelerde de dağıtılmasını isteyen Yıldız, şunları söyledi: "Bu sene okullarda başlaması son zamanlara kaldı, 45 gün sonra okullarımız kapanacak. Ancak, 2012-1013 öğretim yılı Eylül ayında tekrar başladığında, okul sütü projesi sürsün istiyoruz, bu hem üreticimiz açısından hem örgütlerimiz açısından hem de süt içme alışkanlığı olmayan ulusumuzun, çocuklarımızın da sağlıklı beslenmeleri için son derece önemli bir olay"
Burdur'da, bugün itibariyle yaklaşık 22 bin öğrenciye süt verildiğini anlatan Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: "bunu aylık daha doğrusu 22 öğrenim günüyle çarptığımızda aylık 100 ton civarında bir sütün bir şekilde çocuklarımıza içirildiğini hesaplıyoruz. Okul sütü tabii ki çok önemli ancak sadece okullarımızda değil daha da yaygınlaştırılıp askeri birliklerimizde hastanelerde, yurtlarda, huzur evlerinde daha doğrusu toplu yaşanan yerlerde uygulanmasında fayda var. Sütteki kalsiyum oranı kemik erimesini önlediği gibi, ruh sağlığı konusunda da önemli faydaları var."
SÜT İÇME ALIŞKANLIĞI OLMADIĞI İÇİN HASSASİYET
Okul Sütü Projesi kapsamında bugün başlayan süt dağıtımının ardından görülen rahatsızlıklarla ilgili olarak Yıldız, zehirlenme olmadığını, süt içme alışkanlığı olmadığı için öğrencilerin bünyelerinde hassasiyet gösterdiğini ifade etti.
Avrupa ülkelerine baktığımızda kıyaslanamayacak derecede süt içme alışkanlığımızın olmadığını gördüklerini belirten Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bugün haberlerde bazı okullarımızda sıkıntılarımızın olduğunu gördük, bu sütü temin eden firmalardan Bakanlığımızın yapmış olduğu teknik şartname kapsamında gerekli analizler yapılacak, sözleşmede belirlenen cezalar da uygulanacaktır. Ben bunun geçici bir dönem olmasını arz ediyorum. Çocuklarımıza süt içirelim derken sağlıklı süt içirilmesi bize göre son derece önemlidir."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz