"Okul Sütü Projesi"

"Okul Sütü Projesi" kapsamında Rize'deki ilk uygulama Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran ve İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım'ın katılımıyla Doğuşçay

"Okul Sütü Projesi" kapsamında Rize'deki ilk uygulama Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran ve İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım'ın katılımıyla Doğuşçay İlköğretim Okulu'nda başladı.

Erkayıran, Yıldırım ve Sağlık İl Müdür Yardımcısı Hakan Görgülü ile birlikte 1/B sınıfında son kullanma tarihlerini kontrol ettikten sonra öğrencilere süt dağıttı. Doğuşçay İlköğretim okulunda 466 öğrenciden 57'sine velilerin isteği üzerine süt verilmedi.

Erkayıran, burada yaptığı açıklamada, basında sütten zehirlenmelerin olduğu haberlerinin yer aldığını belirterek, "Bunun üzerine Rize'de süt dağıtımı için karara varmak zorundaydık. İlgili bakanlıklar ve diğer süt dağıtılan illerdeki yetkilerle görüştük. Yapılan değerlendirmeler sonucu dağıtım yapmaya karar verdik" dedi.

Reklam
Reklam

Rize Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım ise il genelinde 126 okulda 27 bin 338 öğrenciye süt dağıtıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Proje süresinde velilerimizi bilgilendirdik. Süt hassasiyeti ve alerjisi olan öğrencileri tespit ettik. Velilerden aldığımız muvafakat nağmelerle süt dağıtımı yapıyoruz. İl genelinde 27 bin veliden yaklaşık 2 bin 700 veli çeşitli nedenlerle süt dağıtımı istemedi. Biz de velilerin hassasiyetini dikkate alarak dağıtımları gerçekleştireceğiz. Ancak yine de açlık gibi nedenlerle kısmi olaylar yaşanabilir. Velilerimiz endişeye kapılmasın."

Sağlık İl Müdür Yardımcısı Görgülü ise sütün gelişim çağındaki çocuklar için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Basına yansıyan olumsuz gelişmeler endişeye neden oldu. Ancak yapılan değerlendirmelerde bunun laktaz adı verilen enzimin eksikliğinden kaynaklandığı görüldü. Süt içildikten sonra sütün içinde laktaz adı verilen enzimin glikoza dönüşmemesi sonucu bazı çocuklarda karın ağrısı, ishal, hazımsızlık gibi şikayetlerin meydana getirdiği bir tablo. Ciddi sağlık sorunları oluşturmayan bir durum. Ancak sütü çocukların tok karnına ve yavaş yavaş tüketmesi gerekiyor"diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: