"Okul Sütü Projesi"

Adana Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, "Okul Sütü Projesi" kapsamında dağıtılan sütlerden bazı öğrencilerin rahatsızlanmasıyla ilgili olarak, "Yapılan süt tahlillerinde herhangi

Adana Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, "Okul Sütü Projesi" kapsamında dağıtılan sütlerden bazı öğrencilerin rahatsızlanmasıyla ilgili olarak, "Yapılan süt tahlillerinde herhangi bir probleme rastlanılmadı" dedi.

Özdemir, valilikte düzenlediği basın toplantısında, proje kapsamındaki süt dağıtımının ilk gününde, bazı çocukların rahatsızlanmaları üzerine 6 farklı noktadan numune alındığını söyledi. Alınan süt numunelerinin tahlile gönderildiğini belirten Özdemir, bunların sonuçlarının da alındığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Yapılan süt tahlillerinde herhangi bir probleme rastlanılmadığını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Şu an süt rahatsızlığından dolayı hastanelerimizde yatan ve takip edilen herhangi bir öğrenci yok. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'mız bu ihaleyi yaptığında, bu bölgenin dağıtımında iki firmayı görevlendirdi. Yeni genelgeyle de artık sütleri okula gelmeden önce kontrol edeceğiz. Bu konuda denetim mekanizması kuracağız. Firmalar, okullara kontrol edilmemiş süt vermeyecek. Bu uygulama, bir yanlışlık olduğu için değil, daha da sağlıklı olması için düşündüğümüz bir yöntem."

Öğrencilerin süt içmeye tekrar başladığını, dün itibariyle de Adana'da 94 bin öğrencinin süt içtiğini vurgulayan Özdemir, sütlerden alınan numunelerin Adana'da değil, Konya'da tahlil edileceğini, uygulama ile herhangi bir etki altında kalınmadan çalışılmasının amaçlandığını kaydetti.

-İki gün içinde 10 bin öğrenci daha süt içmeye başladı-

Adana Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ise ana okullarıyla birlikte Adana'da 251 bin öğrenciye süt dağıtmayı hedeflediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Selamet, şöyle devam etti:

"İlk gün 148 bin 687 paket süt içildi. Bir hafta içinde 950 öğrenci sütten etkilendiği şikayetiyle hastanelere başvurdu. Bu gelişmeler nedeniyle ciddi oranda süt dağıtımımız düştü. 7 Mayıs 2012 itibariyle 84 bin 690 öğrenci süt içerken, dün bu sayı 94 bin 867'ye çıktı. İki gün içinde 10 bin öğrenci daha süt içmeye başladı. Öğrencilerimizin artık süt içmeye güven duyduklarını ve süt içmeye başladıklarını söyleyebiliriz."

İl Sağlık Müdürü Selahattin Akyol da bir gazetecinin, "süt içen çocuklarda bakteri zehirlenmesi olup olmadığı" yönündeki sorusu üzerine, "İlk gelen çocuklara baktığımızda ve alınan numuneler incelediğinde, bakteri zehirlenmesi görülmüyor. Şu an hastanelerimizde herhangi bir öğrenci bulunmuyor" dedi.

Toplantıya Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Akmaz da katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: