Okul Sütü Projesi-Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Çakı:

Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ünay Çakı, "Okul Sütü Projesini lekelemeye çalışmak sadece kampanyayı hedef almakla kalmamakta; toplumumuzda süt

Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ünay Çakı, "Okul Sütü Projesini lekelemeye çalışmak sadece kampanyayı hedef almakla kalmamakta; toplumumuzda süt içme alışkanlığı olan kesimi de süt ve süt ürünlerine karşı tedirgin etmektedir" dedi.

Çakı, yaptığı yazılı açıklamada, çocuklara süt tüketim alışkanlığı kazandırılması amacıyla başlatılan Okul Sütü Projesi'nin üreticiler için umut kapısı olduğunu kaydetti.

Kampanyanın ilk günü meydana gelen alerjik reaksiyonların abartılarak, öğrencilere "dağıtılan sütün tamamı bozuk, kalitesiz" imajı verilmeye çalışıldığını savunan Çakı, şunları anlattı:

Reklam
Reklam

"Okul Sütü Projesini lekelemeye çalışmak sadece kampanyayı hedef almakla kalmamakta; toplumumuzda süt içme alışkanlığı olan kesimi de süt ve süt ürünlerine karşı tedirgin etmektedir. Süt insan gelişimi ve sağlığı için vazgeçilmez bir gıdadır. Özellikle çocuk yaşta tüketim alışkanlığı kazanılmasıyla zihin ve beden sağlığı açısından gelişime önemli ölçüde katkı sağlamaktadır. Yıllık süt içme ortalaması 30 litre civarında olan ülkemiz gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin tüketiminin bir hayli altında kalmıştır. Düzenli Süt tüketme alışkanlığının olmaması üreticiye de yansımakta ve sütün alış fiyatında yıl içerisinde büyük değişiklikler yaşamaktadır."

Çakı, son yıllarda özellikle hayvancılık yatırımlarının artması ve damızlık süt hayvanlarının ırklarının iyileştirilmesiyle üretilen sütün kalitesinin arttığını ifade ederek, il genelinde aylık üretim miktarının 220 bin tona ulaştığını belirtti.

Ürettikleri sütü soğuk zincirle Okul Sütü Projesinin tedarikçi firmalarına pazarladıklarını diye getiren Çakı, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Gelecek nesillerimiz için, üreticilerimizin emekleri ve gelişimi için son derece önem arz eden bu kampanyayı siyasi politikalara emel etmememiz gerekmektedir. İlimizde projeden faydalanan öğrenciler, aileleri ve tüketiciler süt ve süt ürünlerini, hiçbir şüphe duymadan gönül rahatlığıyla tüketebilirler. 21 Mayıs'ın Dünya Süt Günü olarak kutlandığı gibi 29 Eylül-ün de Dünya Okul Sütü Günü olarak ülke genelinde kutlanması öneriyoruz. Üreticilerimizin, sanayicimizin ve tüketicilerimizin tüm vatandaşlarımızın geleceğimize yatırımı olan 'Okul Sütü Akıl Küpü" Projesine destek olmaya davet ediyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz