'Okul Tabanlı Afet Eğitimi Projesi'nin başarısı araştırılacak

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA)...

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından 2010 yılı ekim ayında imzalanan protokol çerçevesinde, 10 pilot ilde uygulanan ‘Okul Tabanlı Afet Eğitimi Projesi’ bu yıl da sürüyor. Projenin amacına ulaşıp ulaşmadığı konusunda değerlendirme yapılacak.
Proje kapsamında Sakarya’ya gelen Japon eğitimciler, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı’yı ziyaret ederek, proje hakkında bilgi verdi. İstanbul, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova, Bolu ve Düzce illerindeki 80 pilot okulda gerçekleşen eğitimlerde; öğrencilere, okul yöneticilerine ve velilere, meydana gelebilecek afetler karşısında nasıl davranacakları konusunda bilgiler veriliyor. Japon eğitimcilerden Shinsuke Nomura ve Koji Kanda, projeyle afetleri en fazla yaşayan Japonya ve Türkiye arasında işbirliğinin amaçlandığını belirterek, ODTÜ, Boğaziçi ve Gazi Üniversitesindeki öğretim üyelerinin de destek verdiği projede toplanan bilgi ve verilerin iki ülke eğitimcileri tarafından değerlendirileceğini söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, depremleri önleyemeyeceklerini ancak depremlerin yol açacağı zararları eğitimler yoluyla en aza indirebileceklerini ifade etti. İlköğretim çağındaki öğrencilere uygulanacak her türlü afet eğitiminin Türkiye’de önemli can kayıplarına neden olan depremlere karşı, toplumun bilinçlenmesine büyük fayda sağlayacağını kaydeden Sandıkçı şöyle konuştu: "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bölgemizi yakından ilgilendiren afet eğitimi projesini çok önemsiyor ve gereken desteği veriyoruz. Projenin uygulanmasını sağlayan başta bakanlığımız yetkilileri ve Japon eğitimciler olmak üzere, projeye destek veren üniversitelerimizin değerli akademisyenlerine teşekkür ederim. Projeyi uygulayan okul yöneticileri ve öğretmenlerimizin, toplumda afet bilincini oluşturmaya yönelik projeye gereken önemi göstereceklerine olan inancımı belirtmek istiyorum.”
Okul Tabanlı Afet Eğitimi Projesi kapsamında pilot illerdeki okulların yönetici ve öğretmenlerine formatör eğitimleri verilirken, iki ülke eğitimcileri arasında karşılıklı yapılacak ziyaretlerle, projenin etkin bir şekilde uygulanması ve yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz